Acasă Politic Iliescu cere reexaminarea legii partidelor si a infractiunilor contra autoritatii

Iliescu cere reexaminarea legii partidelor si a infractiunilor contra autoritatii

DISTRIBUIȚI

Presedintele Ion Iliescu a trimis, ieri, pentru reexaminare, prevederile din legea partidelor politice, considerand ca pragul de reprezentativitate de 50.000 de membri, in loc de 10.000, precum si numarul de judete din care acestia trebuie sa provina, 21 in loc de 15, nu se justifica. -Fenomenul partinic, ca produs al societatii civile, trebuie sa se dezvolte in mod liber, in concordanta cu aspiratiile si reprezentarile politice ce se formeaza in societate. (…) Or, un prag de reprezentativitate exagerat evident ca impiedica o libera confruntare de programe, ideologii si argumente-, si-a motivat Iliescu cererea.

In privinta insultei si a calomniei, presedintele considera injusta diferenta de tratament juridic, intrucat insulta este sanctionata cu amenda, iar calomnia – cu inchisoarea si propune ca diferenta sa rezulte din amenda aplicata. In ceea ce priveste insulta si calomnia impotriva unui functionar public, Iliescu cere nediferentierea de tratament in considerarea acestei calitati, deoarece incalca principiul constitutional al egalitatii cetatenilor in fata legii.

In cazul ambelor legi a fost sesizata Comisia de disciplina si imunitati, pentru a fi solutionate in procedura de urgenta pana pe 15 noiembrie.

Ieri a fost votata de Camera Deputatilor legea pornografiei, care urmeaza sa fie trimisa Comisiei de mediere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.