Acasă Politic Iliescu despre presa: -Cainii latra, caravana trece-

Iliescu despre presa: -Cainii latra, caravana trece-

DISTRIBUIȚI

Presedintele Ion Iliescu si-a reluat stilul arogant si agresiv in relatia cu presa. Un stil care pe vremuri il facea sa scrasnesca printre dinti sintagma mitocaneasca: -Mai animalule!-. El a afirmat, ieri, la o intalnire cu pensionarii din Campina, ca nu-l mai emotioneaza ceea ce scrie presa despre el, in special -bazaconii-, -fleacuri-, deoarece -cainii latra, caravana trece-. Presedintele Iliescu a precizat ca, in prezent, nu mai sunt lozincile primitive de la inceputul anilor *90, cum ar fi -Iliescu – nomenclaturist-, desi mai sunt ziaristi care exerseaza aceste teme, gen -Iliescu – KGB-. El a precizat ca un cotidian central a prezentat stenograma unei discutii tete-a-tete pe care a avut-o cu Mihail Gorbaciov in 1991. -Cum puteau sa scrie ce am discutat, daca a fost o discutie intre patru ochi?-, a afirmat Ion Iliescu. Iliescu a catalogat aceste subiecte drept -bazaconii-. -Se tin de fleacuri, mahala ordinara pusa pe paginile ziarelor-, a adaugat presedintele Iliescu.

Seful statului a precizat ca s-a obisnuit cu ziaristii. -Am experienta de 15 ani. M-au frecat in fel si chip. Pe mine nu ma mai emotioneaza. Vorba aceea: <Cainii latra, caravana trece>, asa ca sa ne vedem noi de treaba-, a mai spus Ion Iliescu.

-Cainii- au latrat intr-adevar degeaba

Cainii despre care vorbeste Iliescu au latrat intr-adevar degeaba in privinta modului ilegal in care presedintele isi face campanie. Iata o mostra.

Iliescu a afirmat tot ieri, in aceeasi intalnire cu pensionarii din Campina, ca acela care va fi ales sef al statului la alegerile din 28 noiembrie trebuie sa fie -un om cumpanit-, cu mintea limpede si care sa se priceapa la relatiile internationale. Ion Iliescu a precizat ca face parte din generatia celor care sunt pensionari, avand in vedere ca in martie 2005 va implini 75 de ani. El a adaugat ca vine generatia celor de 50 de ani, dar ca acestia sunt -fel si fel de oameni-, care au cultura diferita, caractere, experienta si temperamente diferite. -Sa judecam cu toata luciditatea. Sa nu ne lasam invinsi de sentimente. Cel pe care il punem in fruntea tarii sa fie om cu mintea limpede, om cumpanit- si care sa se priceapa atat la relatiile interne, cat si la cele externe, le-a spus Ion Iliescu pensionarilor.

Presedintele a adaugat ca nu le spune sa voteze cu cineva anume, precizand insa ca el candideaza pe listele PSD la Bucuresti. Iliescu i-a indemnat insa sa chibzuiasca, sa judece cu luciditate ceea ce s-a intamplat in cei 15 ani care au trecut de la revolutie. Sugestiile sale au fost mai mult decat evidente in favoarea lui Adrian Nastase. Mai ales ca Ion liescu a criticat, din nou, guvernarea 1997-2000 si a prezentat realizarile guvernarii din ultimii patru ani. La intalnirea cu pensionarii au fost prezenti si candidatii Uniunii PSD+PUR Dan Mircea Popescu si Marian Saniuta, care au prezentat si ei realizarile din ultimii patru ani si obiectivele PSD+PUR in plan social in perioada 2005-2008.

Cetatenii nu mai inghit galustile Bunicutei

Presedintele Ion Iliescu a mers pe jos, ieri, prin municipiul Campina, vorbindu-le localnicilor despre cresterea economica ce se va simti in viata oamenilor in continuare, insa unii dintre ei i-au replicat ca s-au saturat de promisiuni si ca doar -pe hartie- se simte cresterea economica.

Zeci de cetateni au dorit sa vorbeasca cu presedintele pentru a-i spune problemele pe care le au, unii dintre ei chiar cu lacrimi in ochi. Cei mai multi s-au plans de pensiile si salariile mici, de lipsa locurilor de munca.

Ion Iliescu le-a spus, in stilul caracteristic, ca in ultimii ani s-a inregistrat o anumita crestere economica, ca au fost luate anumite masuri sociale si ca tendintele pozitive din economie se vor simti in viata oamenilor in continuare. Unii localnici i-au replicat, insa, ca s-au saturat de promisiuni si ca doar -pe hartie- se simte cresterea economica.

Seful statului le-a mai spus locuitorilor din Campina ca alegatorii sunt -copartasi- la ceea ce se intampla, adica daca aleg bine este bine, iar daca aleg rau este rau.

-Daca facem aventuri si vrem sa incercam si altfel, putem sa dam si inapoi, adica se poate si strica ceea ce se face bine-, le-a mai spus Ion Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.