Acasă Actualitate Dîncu, speriat și confuz, nu a putut detalia „imposibilitatea colaborării” cu Iohannis

Dîncu, speriat și confuz, nu a putut detalia „imposibilitatea colaborării” cu Iohannis

DISTRIBUIȚI

Vasile Dîncu nu poate explica anunțul că demisionează în perspectiva „imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei”. Întrebat despre relația sa cu președintele Iohannis, Dîncu nu a putut să lămurească opinia publică:

”Nu știu de când s-a rupt relația. Aud pe surse de 7 luni că trebuie să demisionez (…) Eu am declarat foarte clar în acel comunicat motivul demisiei mele. Nu am avut niciun fel de reproșuri din partea președintelui Klaus Iohannis.

Nu am vorbit nici ieri, nici azi cu președintele Klaus Iohannis (…) Nu mi-a cerut nimeni demisia, dar nu vreau să afectez funcționarea Apărării din România. Nu mi-a cerut nimeni nimic (să semnez.n.r.). ”, a spus Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării, explicând că:

”În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale.

Domnului Prim Ministru al Guvernului României

Nicolae – Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.

Vasile DÎNCU

București, 24 octombrie 2022”, scrie Vasile Dîncu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.