Home Politic Încă un condamnat în fruntea PSD: Marian Neașcu, secretar general

Încă un condamnat în fruntea PSD: Marian Neașcu, secretar general

DISTRIBUIŢI

Președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a propus luni pe Marian Neacșu, supranumit și noul Hrebenciuc, să preia funcția de secretar general al formațiunii.

„O să vă propun desemnarea noului secretar general. Domnul Andrei Dolineaschi a fost ales vicepreședinte. O să-l propun pe domnul Marian Neacșu, sub rezerva validării la Comitetul Executiv Național, dar începând de astăzi secretariatul general trebuie să funcționeze”, a declarat președintele PSD în deschiderea ședinței BPN.

Marian Neacșu a fost trimis în judecată de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (PÎCCJ), la sfârșitul anului 2013, pentru conflict de interese. Mai precis, el și-a angajat fiica la biroul parlamentar. Dosarul s-a judecat la Înalta Curte de Casației și Justiție și Neacșu a fost găsit vinovat, fiind condamant la plata unei amenzi penale. Parchetul a făcut apel care e în curs de judecare la ÎCCJ.
Potrivit procurorilor Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ, Marian Neacșu, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a formulat cererea de angajare a fiicei sale în cadrul biroului său parlamentar și apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată (iulie 2009 – decembrie 2012) în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta.
În iulie 2012, ANI a sesizat Parchetul General, acuzându-l pe Marian Neacşu de conflict de interese. ”Domnul Marian Neacşu, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiicei sale, doamna Cristina Monica Neacşu, începând cu data de 01.07.2009 – prezent, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 23 Ialomiţa, încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Beneficiul patrimonial obţinut, începând cu data de 01.07.2009 – prezent, de către fiica domnului Marian Neacşu, doamna Cristina Monica Neacşu, a fost de 16.642 Lei (aproximativ 3.962 Euro)”, se arată într-un comunicat ANI.
Până acum jurisprudența ÎCCJ arată că pentru conflict de interese s-au aplicat pedepse de până la 3 ani de închisoare dar cu suspendarea executării.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.