Acasă Politic Investitiile in actiuni raman ascunse

Investitiile in actiuni raman ascunse

DISTRIBUIȚI

Legea anticoruptie produce din nou -tulbureala- in partidul de guvernamant, fara a rezolva tocmai esenta problemei. Astfel, desi a fost amendat prin ordonanta, textul nu ii obliga pe demnitari sa declare valoarea exacta a actiunilor pe care le detin, ci numai a sumelor din conturi. Intrebat daca acestia pot cumpara cu banii din banci actiuni la diverse firme – ascunzandu-i opiniei publice in acest mod – presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a admis ieri ca -fiecare poate face ce vrea cu banii lui-. De altfel, el a anuntat ca formularele privind declaratiile de avere vor fi multiplicate din nou in orb pentru a fi completate din nou de catre parlamentari prin declararea exacta a sumelor din conturi. Vacaroiu a spus insa ca noile formulare nu contin o rubrica speciala cu suma actiunilor, intrucat -singura modificare este cea prevazuta de ordonanta-.

O noua comisie de traducatori

Dupa ce a anuntat constituirea unei comisii interne pentru a traduce -in limba pesedista- Legea anticoruptie, din grija fata de propriii membri, PSD scoate pe piata un alt organism care sa faca acelasi lucru pentru demnitarii de toate culorile. Vicepresedinte al partidului de guvernamant, Nicolae Vacaroiu a vorbit ieri despre cooptarea initiatorilor legii intr-o comisie care -sa precizeze unitar cazurile de incompatibilitate-. Dupa ce vor decripta propria creatie legislativa, Octav Cozmanca, Acsinte Gaspar si Florin Georgescu vor transmite rezultatul comisiilor juridice ale parlamentului, care vor da solutia problemelor concrete ridicate -pe teren- – ceea ce demonstreaza ca legea a aparut -de-andoaselea-. Dupa acest nou efort intelectual, pesedistii vor redacta un fel de norme metodologice valabile pe intreaga piata politica.

Vacaroiu constata ilegalitati la Comisia juridica

In acelasi context, Vacaroiu a criticat ieri consilierea Comisiei juridice pe marginea legii oferite colegilor din Senat in urma cu trei saptamani: -Ceea ce a facut Comisia juridica cu senatorii a fost in afara celor hotarate la Biroul Permanent-. Nemultumiti de interpretarile prea lejere date de Comisie, pesedistii vor sa le anuleze punand sub semnul legalitatii intreaga actiune din zona respectiva – care a sacrificat, de altfel, o zi intreaga de plen.

Jumatate dintre senatori si-au declarat interesele

Peste tot acest maldar de confuzii a fost lansata ieri o noua tema: cea a declaratiilor de interese. Jumatate dintre senatori le-au depus deja la comenduire, a anuntat, ieri, seful Camerei Superioare. Astfel, de la PSD au facut -marturisiri complete- 27 de senatori, de la PRM – 23, de la PNL – 10, de la UDMR – 9, de la PD – 8 si un independent. Pe 19 iunie se incheie sarabanda depunerii declaratiilor conflictelor de interese care nu a intrat inca in colimator, data fiind confuzia care domina incompatibilitatile si averile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.