Acasă Politic Ioan Timis acuza Alianta ca incearca sa mituiasca electoratul

Ioan Timis acuza Alianta ca incearca sa mituiasca electoratul

DISTRIBUIȚI

Pesedistii au incercat ieri sa contracareze atacurile lansate in week-end de Traian Basescu la adresa lui Adrian Nastase scotand in fata un deputat care i-a acuzat pe aliati ca incearca sa mituiasca electoratul.

Deputatul PSD Ioan Timis (foto) a declarat ieri, intr-o conferinta de presa extraordinara, ca membri ai Aliantei PNL-PD au dat mita electorala in comune din Hunedoara, prezentand, in acest sens, inregistrari video despre care a afirmat ca le-a cumparat cu 20 milioane de lei de la un ziarist.

Ioan Timis a sustinut ieri ca, in 22 octombrie, membri ai Aliantei PNL-PD au impartit galeti de plastic cu sigla Aliantei si sacose de plastic avand inscriptionat textul -I love Europe- si continand sticle de ulei, macaroane, faina, zahar, dulciuri, precum si afise si calendare cu Traian Basescu, -prelucrat electoral sa nu i se vada o parte a capului-. El a spus ca, din investigatiile sale, a aflat ca aceste produse au fost impartite in comunele Sarmisegetuza, Unirea, Totesti, Rachitova, la targul de vite din localitatea Pui.

Timis a spus ca a sesizat in acest caz Parchetul Hunedoara.

-In plangerea de la Parchet nu am invocat contextul legii, ci am solicitat sa se constate si sa se certifice daca faptele s-au produs. Incadrarea juridica nu o pot face eu, ci Parchetul sau politia-, a spus Timis, care este membru al Comisiei juridice din Camera Deputatilor. El a adaugat ca in plangere nu a facut trimitere la Traian Basescu. Cu toate acestea, Timis a spus ca se ajunge la concluzia ca Traian Basescu ofera de fapt mita electorala si nu poate fi considerat in afara operatiunii.

-Consider ca Alianta a avut un comportament politic inadecvat si este o incalcare a Legii electorale, deoarece aceste cadouri au fost date cu scopul obtinerii de voturi-, a apreciat Timis.

El a prezentat niste inregistrari audio-video drept dovezi in sprijinul afirmatiilor sale. Aceste inregistrari contineau declaratii luate de un ziarist de la un post de televiziune local unor persoane care sustineau ca au primit cadouri de la Alianta PNL-PD. El a recunoscut ca l-a platit pe ziarist cu 20 milioane de lei pentru acest material si ca nu a primit factura. -I-am dat bani, urmeaza sa primesc factura-, a spus Timis. -Acest jurnalist m-a sunat si de buna credinta m-a informat asupra a ceea ce se intampla, i-am spus: <Du-te si vezi ce s-a intamplat, ia niste vox-uri si da-mi-le>-, a povestit Timis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.