Acasă Politic Ioana Vârsta și-a „conspirat” soțul, om de paie al lui Vîntu, în...

Ioana Vârsta și-a „conspirat” soțul, om de paie al lui Vîntu, în declarațiile de avere

DISTRIBUIȚI

Se strânge lațul în jurul cuplului eolian Ioana Elena Vârsta-Horia Mihălcescu, mare meșter și deontolog al comunicării, ca și partenera sa conspirativă de viață. Agenția Națională de Integritate va avea pe rol încă un caz spectaculos. Ioana Elena Vârsta a completat în fals declarațiile de avere și interese atât la MAE, cât și la MTS. Din ambele declarații semnate de experta în comunicare lipsește… soțul, Horia Mihălcescu. Infracțiunea de fals în declarații este de natură penală și va completa profilul infracțional al deja extrem de cunoscutei consiliere a fostei ministrese Monica Ridzi.
În cazul Alistar, ANI preciza că, potrivit articolului 10 din Legea nr. 115/1996, cu modificările și completările ulterioare, „dacă persoana a cărei avere este supusă controlului este căsătorită, controlul se extinde și asupra averii și veniturilor dobândite de celălalt soț“. Celălalt soț, din motive necunoscute, nu apare public, iar numele celor doi fiind diferite, persistă întrebarea motivului „conspirării“ lui Horia Mihălcescu de către soția sa, Ioana Elena Vârsta, în declarațiile oficiale.

Mihălcescu, PR-ul Petromservice controlat de Liviu Luca

Declarațiile de avere ale Ioanei Vârsta, postate pe site-urile MAE și MTS, omit existența soțului, Horia Mihălcescu, personaj de notorietate din anturajul Luca-SOV. Omisiunea este stupefiantă pentru un om ce se revendică zonei de consultanță politică și comunicare corporativă, Vârsta dovedindu-se necomunicativă chiar în raport cu propria familie. De asemenea, inspectorii ANI ar trebui să verifice cum doamna Vârsta a reușit performanța de a fi consiliera a doi miniștri în același timp, ca să nu mai vorbim că Diaconescu este membru PSD, iar Ridzi era demnitar PD-L. Potrivit documentelor oficiale, din aprilie până în iunie, Ioana Vârsta îl consilia pe Diaconescu și-n același timp aranja, pe sub masă, contracte de sute de mii de euro pentru Ridzi. Surprinzător sau nu, Ridzi a fost linșată politic chiar de către alianța PSD-PNL și călcată-n picioare de trustul lui Vîntu, unde presta cu onor conspiratul ei soț.
Horia Mihălcescu a fost purtător de cuvânt al Petromservice pe vremea când consilierul financiar al firmei era Sorin Ovidiu Vîntu. „Petromservice SA s-a înființat în 2002, pe activele sucursalei Petroserv SA – divizie cadrul SNP Petrom. După un an, Petromservice încheie un contract de management cu off-shore-ul cipriot Comac Ltd, firmă care deține jumătate din firma Red Apple a celor doi soți – Mihălcescu și Vârsta. Comac, la rândul său, aparține unor căsuțe poștale cipriote, dintre care Elbahold Ltd., din Nicosia, controlează 50% din Comac. Elbahold figurează ca acționar la Petromservice cu 49% din acțiuni și este reprezentată de Dan Stratan, fost șef la vedere al grupului Gelsor, înființat de Sorin Ovidiu Vîntu. La înființarea Petromservice, în 2002, Sebastian Vlădescu, fost ministru al finanțelor, amant și naș al soției lui Boureanu, a fost administratorul companiei.
Elbahold Ltd. și Comac Ltd. sunt administrate de firma Antis Triantafyllides and Sons, arăta o anchetă realizată cu ani în urmă de EVZ, firmă care a avut de-a face cu investigarea traseului „banilor lui Ceaușescu“ care au tranzitat un off-shore din Cipru până în Elveția, bani care, de fapt, proveneau din operațiunile secrete ale fostei Direcții de Informații Externe (DIE) din cadrul Securității. Sutele de milioane de dolari s-au evaporat, iar firma de investigatori Triantafyllides se pare că nu i-a găsit pe hoțomani. În schimb, i-au găsit hoțomanii pe ei, astfel că firma cipriotă a ajuns să lucreze direct cu oameni de genul colonelului de la direcția a I-a a Securității, Gheorghe Rațiu, administrator la firmele lui Vîntu, unde se mai găsesc și niște moldoveni de la Chișinău foarte interesanți, de genul Ghenadie Nipomici și Vitalie Dobândă, care trece în Moldova drept cadru KGB, fost director al Direcției operațiuni valutare a Băncii Naționale a Moldovei.

Vîntu își arde proprii colaboratori?

Adunătura aceasta de kaghebiști și securiști de omenie strânși ca potârnichile sub pulpana lui Vîntu avea nevoie de un ofițer de PR, iar cel mai potrivit pentru această misiune a fost tocmai Horia Mihălcescu, despre care Vîntu a afirmat cåndva că nu-l cunoaște. Probabil că nici Liviu Luca, șeful direct al lui Horia Mihălcescu, nu-l cunoaște, de fapt este posibil să nu-l cunoască nimeni pe acest Horia Mihălcescu, de vreme ce nici propria sa soție nu-l menționează. Pe de altă parte, amnezia lui Sorin Ovidiu Vîntu are, poate, și alte semnificații dacă avem în vedere că acum chiar el le dă în cap, prin circul mediatic regizat și de Realitatea Tv, celor cu care a colaborat, implicit familiei Vârsta-Mihălcescu, Monicăi Iacob-Ridzi și Elenei Udrea, cea care a fost lansată public de Red Apple a lui Mihălcescu…
Redactorii „Curentul“ au reușit însă să dea de acest Mihălcescu enigmatic – și vom cita pentru delectarea cititorilor noștri câteva fraze publicistice memorabile, prin ipocrizie, dacă nu de-a dreptul nesimțire, ale soțului necunoscut al doamnei Vârsta.
Doct, Mihălcescu atingea în textele sale de analiză probleme globale, dar intra și în finețuri de condeier școlit la cenaclu literar, simțind nevoia să se exprime „despre Mica Teoremă a lui Fermat, despre nevoia de lectură, despre erorile logice din sistemul filosofic al lui Whitehead, despre marile jocuri ale puterii“, dar și, mai ales – despre arzătoare probleme legate de corupție și politică: „Ceea ce nu a rafinat Traian Băsescu până la capăt este că personaje ignobile, deținătoare de putere, se alimentează permanent de la banii statului, în orice formă de manifestare a sa. De la conducte și energie la asfalt, case și terenuri. Aceste resurse ale statului sunt născătoare de rețele periculoase care au ca exponenți politicieni din toate partidele“, se referea oare chiar la Vîntu când vrobea de „personaje ignobile care șutesc banii statului“ sau avea o viziune referindu-se la propria-i nevastă, învârtitoarea banilor MTS al PD-L?
Înclin să cred că preaplinul gândirii sale i-a făcut o festă probabil deconspirându-și în scris ceata de hoți și jefuitori ai economiei naționale, al căror PR-officer era chiar dânsul, deontologul Mihălcescu, deplin conspiratul de… nevastă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.