Acasă Politic „Javra” lovește din nou, din curtea GDS

„Javra” lovește din nou, din curtea GDS

DISTRIBUIȚI

Cunoscutul șobolan al catacombelor pesediste, Viorel Hrebenciuc, alintat "Javra" de colegii de subterană, a scos capul din hazna și s-a întâlnit la ceas de seară cu o cunoscută deontoloagă, Andreea Pora, preferata sa și a prietenului său mai vechi de la Tescani, Andrei Pleșu.
Nu se știe dacă întâlnirea a avut loc în insalubra locantă a adunăturii post-kominterniste din Calea Victoriei sau în subsolul vreunei cârciumi igrasioase preferate de haholul reptilian. Dialogul dintre cei doi pare a avea uneori nuanțe bahice, iar dacă nu am cunoaște cât de inabordabilă este Andreea Pora, am putea crede chiar că asistăm la un dialog lejer de alcov, un fel de discuție la o țigară de după.
Hrebenciuc aruncă lejer, fără a fi în niciun fel jenat de vreo contră, vrăjeli ieftine, dar și pseudo-bombe – fâsâieli urât mirositoare, printre care cea mai sfruntată este aceea că înțelegerea PNL-PSD, perfectată cu 2 luni înainte de alegeri, "a fost o idee a lui Miron Mitrea".

Strâmbe, contre, abureală

Mitrea, care de fapt a fost principalul motor al alianței cu PDL-ul, înțelegere care a fost satanizată de gașca lui Ion Iliescu, care și acum zice "că este o greșeală să se meargă cu PD-L și că se vinde de fapt partidul lui Traian Băsescu", după cum corect observă mai încolo Andreea Pora.
Ca o naivă între două vârste, șugubeața Andreea Pora îl mai întreabă pe rozaliu: "Neînțelegerea PNL cu PSD a provenit din viziunile diferite pe programele de guvernare: cota unică, taxe?", ca și când vreodată astfel de teme ar fi fost semnificative pentru a explica adevăratele conexiuni (și "viziuni") ce au combinat PNL și PSD pe parcursul ultimilor ani. Sincer, lipsit de complexe, Hrebenciuc o spune pe-a dreaptă: "Nici vorbă! Nu se punea problema de viziuni diferite". Evident, cum să fie vorba de viziuni diferite între anumiți lideri PNL și anumiți lideri PSD legați pe fond de aceleași dosare penale ale unor privatizări ilegale, de dosarele din energie, de Poștă, de Rompetrol, în care se mai află prinși și lideri de vârf din UDMR, de talia unui Verestoy Atilla?
Hrebenciuc mai bagă și alte strâmbe de calibru, cu privire la alegerile prezidențiale: "am un presentiment că Sorin Oprescu nu va candida", zice sibilinic, ca un oracol ruginit. Spre final, mai insistă încă o dată pe tema cu PNL-ul, încercând să dreagă busuiocul: "legenda asta spune că aș fi fost artizanul relației cu PNL, nu puteam acum să mă întorc să votez după cum bate vântul. Am încercat să fiu consecvent până în ultima clipă vizavi de relația cu PNL și eu zic că am reușit această chestiune".

"Javra" a aruncat România în criză

Hrebenciucul mai varsă multe alte lucruri interesante, știute de toată lumea, însă recunoscute abia acum, în fața neîndurătoarei Andreea Pora. Printre altele, că înțelegerea cea mai importantă  pe care a avut-o PSD cu PNL (pusă la cale chiar de el – n.n.) "a fost cea de la început, cea în care am scos PD-L de la guvernare", aruncând România în criză.
Poate va veni totuși și momentul în care cineva va plăti pentru experimentarea haosului pe cârca locuitorilor din România. Neparticiparea masivă la vot spune totul despre eșecul total al clasei politice în ochii românilor, scârbiți de astfel de șobolani de catacombă care defilează prin Parlament, înconjurați de duhoarea canalizărilor prin care se târâie "negociind".

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.