Acasă Politic Județul Mureș ar urma să aibă drept prefect un maghiar în urma...

Județul Mureș ar urma să aibă drept prefect un maghiar în urma unui troc PSD-UDMR

DISTRIBUIȚI

Senatorul PDL de Mureş Marius Paşcan susţine că judeţul Mureş va avea, în premieră, prefect din partea UDMR, favorit fiind fostul primar din Reghin Nagy Andras, în urma unui „troc” făcut de PSD cu Uniunea, Paşcan susţinând că acesta va fi numit după europarlamentare, din raţiuni electorale. „Se pregăteşte instalarea, în premieră absolută la Mureş, a unui prefect reprezentând UDMR, după trocul pe care conducerea Uniunii l-a făcut cu PSD şi aliaţii săi de la guvernare. Nu au avut curajul să facă acest pas, să îşi asume această hotărâre fiind vorba de o campanie electorală şi atunci au găsit această soluţie de compromis, să pună un subprefect până în iunie, să treacă alegerile, să se vadă cu sacii în căruţă şi mai apoi să instaleze prefectul din partea UDMR. Trocul dintre PSD şi UDMR este făcut”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, senatorul Marius Paşcan.

El a arătat că, în calitate de fost prefect al judeţului, ştie că instituţia din Mureş are câteva sute de „procese grele” pe rol, cele mai importante fiind legate de fondul funciar şi de revendicarea a circa 130.000 de hectare de pădure de către urmaşii foştilor grofi.

„Este un precedent nefericit pentru judeţul Mureş (numirea unui prefect din partea UDMR – n.r.), câtă vreme, din punctul meu de vedere, există un conflict de interese care vizează poziţia UDMR, a liderilor săi şi procesele aflate pe rolul instanţelor, în care Prefectura Mureş este parte, privind revendicarea a circa 130.000 de hectare de pădure de către urmaşii foştilor grofi. În mod repetat, UDMR s-a pronunţat prin reprezentanţii din Comisia Judeţeană de Fond Funciar pentru retrocedarea necondiţionată a acestor proprietăţi, care aparţin statului, către urmaşii sau pseudourmaşii foştilor grofi”, a spus Paşcan.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.