Home Politic Klaus Iohannis: În mine veți avea un președinte care încearcă să reconecteze...

Klaus Iohannis: În mine veți avea un președinte care încearcă să reconecteze cartea la om și omul la carte

DISTRIBUIŢI

 
Președintele ales, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, în cadrul lansării volumului său autobiografic „Pas cu pas”, că oamenii vor avea în el „un președinte care încearcă să reconecteze cartea la om și omul la carte”.

Iohannis a fost întâmpinat de sute de oameni care au umplut standul Editurii Curtea Veche de la Târgul Gaudeamus, deschis la Romexpo, așteptând ca președintele ales să le acorde autografe. El a fost felicitat de oameni și i s-a scandat numele pe tot drumul spre stand.

„Sunt extrem de plăcut surprins de numărul mare de vizitatori la acest eveniment. Eu sunt obișnuit să intru și în librării și în târguri de carte. De obicei se văd bine cărțile și rar oamenii. Astăzi se văd bine oamenii și sper și cărțile. În mine veți avea un președinte care încearcă să reconecteze cartea la om și omul la carte, în special tânărul. Este foarte important pentru mine să dăm un semnal nu numai cu și prin carte, ci să dăm un semnal pentru și prin cultură la modul cel mai general. După părerea mea, cultura ne salvează”, a declarat Iohannis.

El a spus că volumul „Pas cu pas” a fost gândit ca o metodă de a se face făcut „un pic mai bine cunoscut”. „Nu am avut nici ambiții literare, nici doctrinare. Am vrut să arăt cum am evoluat în viața publică și care au fost valorile mele (…), cum am văzut dezvoltarea în spațiul public”, a adăugat politicianul.

Iohannis a subliniat că în volumul semnat de el nu este prezent senzaționalul. „Ceea ce nu o să găsiți în cartea mea este senzaționalul. Sunt un om nesenzațional. Nu am niciun eveniment senzațional de relatat, cum nici nu cred că senzaționalul este important în politic”, a apreciat el.

De asemenea, el a spus că nu dorește ca prin cartea lui să transmită o rețetă a succesului. Potrivit lui Iohannis, există o singură rețetă a succesului, cea a lui Einstein: „99 la sută transpirație și unu la sută inspirație”.

Directorul Editurii Curtea Veche, Grigore Arsene, a amintit că multe dintre ajustările la text au fost făcute în timp ce Klaus Iohannis și echipa sa călătoreau prin țară în campanie electorală. „Vă mulțumesc că ați ales cartea ca să comunicați cu masa imensă de alegători. Vreau să vă spun că România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la industria cărții. Există județe care nu au nicio librărie”, a subliniat Arsene.

Arsene a precizat că această carte va avea și o a doua ediție, care va cuprinde momente din perioada campaniei electorale.

Cristian Țopescu, care a vorbit de asemenea la lansare, i-a dăruit lui Iohannis o minge de tenis, amintind că a doua zi după alegeri acesta a jucat un meci de tenis. „Îi fac cadou o minge cu care să câștige meciurile viitoare”, a spus Țopescu.
 
În cele peste 200 de pagini ale volumului, Klaus Iohannis prezintă atât întâmplări din culise, cât și momente mai puțin cunoscute din viața publică. Pentru prima dată, câștigătorul alegerilor prezidențiale vorbește deschis, într-un volum autobiografic, despre copilărie, adolescența, sora, soția sa, despre studenție și despre cariera în învățământ.

Volumul este disponibil și pe www.curteaveche.ro, dar și la standul Curtea Veche Publishing din cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, la prețul de 15 lei.

Editura Curtea Veche a publicat această carte într-un prim tiraj de 15.000 de exemplare.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.