Home Politic Legea defăimării a lui Dragnea încalcă statutul Consiliului European privind Toleranța și...

Legea defăimării a lui Dragnea încalcă statutul Consiliului European privind Toleranța și Reconcilierea

DISTRIBUIŢI

Condamnat la închisoare, nedefinitiv, pentru fraudarea referendumului, Liviu Dragnea a propus în urmă cu două săptămâni un proiect de lege privind defăimarea socială ce preia din textele legislative deja existente dar adaugă două noi categorii sociale ce vor fi protejate de critici: politicienii și bogații. Senatorii PSD-UNPR-ALDE au aprobat în două săptămâni proiectul condamnatului. Adică nu vom mai putea scrie că pesedistul Dragnea este un infractor nenorocit. Bineînțeles că nimic nu ne va împiedica să scriem că Liviu Dragnea este un infractor nenorocit. Ceea ce nu vom mai putea face într-adevăr va fi să ne întrebăm cum și-au făcut unii averile fără să fim amendați. Că o să vină escrocul  X și  o să spună că a fost pus într-o situație de inferioritate pe motiv de avere. Bravo Dragneo!
Articolele din legea imbecilă a lui Dragnea sună cam așa:
  „Art. 19 – (1) Defaimarea sociala constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 30.000 lei, daca vizeaza o persoana fizica, respectiv cu amenda de la 2.000 lei la 60.000 lei, daca discriminarea vizeaza un grup social.
    Art. 1. – d) Defaimare sociala – fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei sale la un anumit grup social.
    c) Grup social – categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, apartenenta politica, orientare sexuala, origine sociala, avere, dizabilitati, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV/SIDA.”

Desigur că această lege va fi declarată neconstituțională la primul amendat care va contesta în instanță amenda și va reclama legea la Curtea Constituțională.
De altfel Consiliul Legilsativ a avertizat că „apartenența politică” nu poate fi prevăzută drept criteriu pentru definirea unui „grup social” conform Constituției și a Legii partidelor politice pentru că „apartenența la un partid este rezultatul manifestării de voință și nu un „dat”.
Totodată Consiliul European privind Toleranța și Reconcilierea definește „grupul social” ca fiind un număr de oameni legați prin aceleași origini rasiale sau culturale, aceeași origine sau descendență etnică, aceeași afiliere religioasă sau legătură lingvistică, identitate de gen ori orientare sexuală sau orice altă caracteristică de natură similară acestora. Așadar dacă PSD nu și-a trecut în statut că „suntem cu toții cumva sexual” nu prea o să treacă legea de CCR, nici din acest punct de vedere.
Tot Consiliul Legislativ constată că art. 19 alin.(1) se suprapune peste OG 137/2000 privind discriminarea și „având în vedere că instituirea unor reglementări paralele este interzisă” propune eliminarea articolului sau trimiterea la OG 137. Nu-i așa că e amuzant când fac legile condamnații și noi trebuie să le respectăm așa idioate cum sunt?

Însă Dragnea este un om, în mod evident, depășit de tehnologie. Dacă pe un cont de facebook se va scrie că pesediștii sunt niște hoți care au furat România sub șefii lor Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta și Dragnea oare vor colabora facebook, yahoo, gmail etc. cu inspectorii CNCD care vor vrea să-l amendeze pe defăimător și le vor furniza identitatea acestuia? Hai să „ne râdem” cum ar spune Dragnea într-un puseu de agramatism de-al său. Dragnea crede că dacă interzice la televiziuni criticarea politicienilor și a bogătanilor va câștiga alegerile? Cei care nu au acces la internet și se informează de le teveu au copiii plecați la muncă în străinătate și vor vota cum le spun aceștia sau nu se duc la vot. Copiii vor suna acasă și vor spune părinților și bunicilor: „vrei să mă mai vezi? te duci la vot, votezi cu X și diseară îmi juri la telefon cu cine-ai votat. Nu vrei, stai acasă, nu te duci la vot.” Și știți ce mult iubește diaspora PSD-ul. Dar sigur că părinții și bunicii vor prefera să voteze cum le spune Dragnea. Asta dacă Dragnea nu va primi cu executare la apel că am văzut că judecătorii din completele de cinci de la ÎCCJ sunt miloși: se orientează spre maxim la individualizarea pedepsei că n-ar fi legal să dea peste.

CITEȘTE ȘI Dragnea a inițiat legea defăimării pe mână cu un ONG condus de Tony Blair

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.