Home Politic Liberalii au facut iures la Politie

Liberalii au facut iures la Politie

DISTRIBUIŢI

In precampania pentru realegerea Consiliului General al Capitalei, liberalii au primit -un cadou- din partea autoritatilor: arestarea fostului primar al sectorului 3, Sorin Paliga. O delegatie a PNL a facut ieri cercetari, reclamand retinerea abuziva a colegului lor de partid si implicarea partidului cu orice pret intr-un scandal de coruptie.

Arestarea intempestiva a fostului primar al sectorului 3, Sorin Paliga, i-a pus in alerta pe liberali. Ieri dimineata, staff-ul PNL s-a intrunit intr-o sedinta extraordinara in care s-a analizat incalcarea drepturilor colegului sau de partid, aflat in arestul Politiei de mai mult de 24 de ore. O delegatie formata din doi vicepresedinti PNL, Calin Popescu Tariceanu si Viorel Catarama, deputatii Andrei Chiliman, Radu Stroe, senatorul Radu F. Alexandru, secretarul general al partidului, Mihai Voicu, si Ludovic Orban, a descins ieri, la pranz, la Sectia 10 Politie pentru a afla coordonatele lui Paliga, care nu ajunsese nici acasa, dar nici la Parchet.

Comandantul sectiei, locotenent-colonelul Tiganus Marian, nu le-a permis demnitarilor liberali sa ia legatura cu Sorin Paliga, invocand un -ordin al ministrului-. El i-a asigurat insa pe interlocutorii sai ca -s-au respectat toate drepturile dansului-, dar ca -Codul de procedura penala are si o faza secreta in care nu se inmaneaza chiar toate documentele pentru ca… nu suntem in sistemul american!-.

Filmul incursiunii delegatiei liberale la sediul Politiei a inceput, astfel, cu o discutie in biroul comandantului – filmata da capo al fine, cu o camera digitala, de reprezentantii PNL. Erou de documentar, colonelul Tiganus si-a facut numarul in stil propriu, repetand de cateva ori: -Nu este o comanda politica. Va dau cuvantul meu de onoare. Pot sa v-o jur si pe icoana-.

El nu a lamurit insa doua aspecte: de ce Sorin Paliga a fost retinut la Politie mai mult de 24 ore (cat permite legea) si de ce a fost -pastrat- la sectie tocmai in acest moment, desi cercetarile dureaza de peste un an si jumatate.

-Faptul ca nu a ajuns la Parchet – e o problema organizatorica. Inca nu am primit ?çverde?ê-, a raspuns Tiganus la intrebarea lui Tariceanu privind retinerea peste termen in arestul Politiei. Permisa de lege pentru -motive temeinice-, retinerea de catre Politie s-a facut, conform explicatiilor comandantului Sectiei 10, pentru ca au intervenit elemente noi, pe care a refuzat sa le dezvaluie. Convocat pentru luni dimineata, la ora 8.00, Paliga era inca in arest ieri la ora 13.00, sub motivatia ca retinerea fusese dispusa in cursul dupa-amiezii de luni, la ora 16.00.

Vicepresedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a descurcat itele incalcite ale acestei povesti (in care Paliga este acuzat, in cadrul unui -lot-, de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, evaziune fiscala), aratand ca totul este o comanda politica. -Se incearca implicarea PNL intr-un scandal de coruptie si afectarea imaginii partidului, a explicat el. Motivele arestarii invocate de Politie sunt foarte subtiri si total nejustificate, intrucat Sorin Paliga nu este un pericol public. Consideram, deci, masura abuziva.- Declaratia a fost facuta ieri la cateva minute dupa ce Sorin Paliga a fost trimis la Parchet, intr-o duba a Politiei. La iesirea din sectie, el a declarat ca -nu are nici o vina-, refuzand sa raspunda daca a fost tratat corect in aceste zile. Sursa din PNL arata insa ca avocatul sau, Eugen Spiridon, nu a avut acces la nici o proba pentru a-si putea apara clientul.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.