Acasă Politic Liberalii au -uitat- sa o invite pe Mona Musca la dezbaterea propriei...

Liberalii au -uitat- sa o invite pe Mona Musca la dezbaterea propriei legi

DISTRIBUIȚI

Liberalii au sunat astazi adunarea la Timisoara. Dimineata, in orasul de pe Bega, au loc lucrarile Delegatiei Permanente a partidului, urmate dupa-amiaza de o dezbatere denumita pompos -PNL pentru reforma morala-. Desi in cadrul acestei intalniri vor fi abordate si teme precum legea lustratiei, unul dintre initiatorii acestui proiect – deputatul Mona Musca – nici macar nu a fost invitat la eveniment. Si dezbaterile din sedinta Delegatiei Permanente se anunta destul de linistite, de vreme ce nu vor participa decat oameni apropiati ai presedintelui PNL, Calin Popescu Tariceanu. Deputatul Raluca Turcan, una dintre ulimele voci active -anti-Tariceanu- nu va fi prezenta la lucrarile Delegatiei, pe motiv ca are o intalnire, stabilita cu ceva timp in urma, la Sibiu.


Anihilati – adica eliminati in mare parte din functiile de conducere – contestatarii liberali ai lui Calin Popescu Tariceanu nu mai sunt nici macar invitati la evenimentele organizate de partid. Altii refuza pe fata sa se mai implice in viata politica a formatiunii.

Desi discuta astazi timp de doua ore despre reforma morala – -pachet- care include si legea lustatiei – liberalii a uitat sa-si invite la dezbateri chiar oamenii din partid care au initiat acest proiect.

Deputatul Mona Musca s-a trezit ca nu este pe lista, dar ne-a declarat ca nici nu sufera foarte mult din aceasta cauza.

-Stiu de acest eveniment si m-as fi dus si fara invitatie daca ar fi fost vorba despre o dezbatere in sensul real al cuvantului. M-am uitat pe program si am vazut ca fiecare invitat de la prezidiu are maxim 15 minute la dispozitie – cu exceptia domnului Tariceanu, care are un discurs de 20 de minute. Cu alte cuvinte, chiar daca ma duc, nu pot sa iau cuvatul. Sincera sa fiu, nu m-as fi dus sa stau si sa audiez alocutiuni… Voi afla de la colegii mei prezenti acolo ce contin expunerile respective-, ne-a declarat Mona Musca.

Deputatul PNL de Timis, Viorel Oancea, unul dintre organizatorii evenimentului, ne-a declarat ca filiala timiseana s-a ocupat doar de -bucataria interna- a dezbaterii, conducerea partidului fiind responsabila pentru invitatii.

-Era treaba partidului sa o invite pe Mona Musca, dar oricum pe lista invitatilor sunt nume de marca-, ne-a asigurat Oancea.

Intr-adevar, pe lista de oratori se regasesc senatorul Adrian Cioroianu, Florian Mihalcea, presedintele Societatii -Timisoara-, Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, Marius Oprea – director executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania, reprezentanti ai Organizatiei Studentilor de la Universitatea Timisoara si presedintele TNL, Cristian Adomnitei.

Desi majoritatea participantilor admit ca in lista de discutii va figura si legea lustratiei, nimeni nu isi poate explica de ce printre invitati nu se afla si alte nume din PNL.

Practica -furtului de idei- in PNL este ceva mai veche. Nici la dezbaterea despre proiectele liberale privind satul romanesc, initiatorii unor proiecte prezentate de conducerea PNL cu acest prilej nu au fost invitati. Este si cazul deputatului Florin Popescu.

Criticii lui Tariceanu, indepartati

Contestatarii lui Tariceanu nu vor fi reprezentati nici la sedinta Delegatiei Permanente. Deputatul Raluca Turcan ne-a declarat ca nu va fi prezenta la Delegatie pentru ca trebuie sa se deplaseze la Sibiu, unde va participa la un eveniment stabilit cu ceva vreme in urma. Raluca Turcan este unul dintre cei mai aprigi contestatari ai liderului PNL, din cauza incomoditatii acesteia in partid, Valeriu Turcan, sotul deputatei, fiind demis din functia de presedinte al Agentiei pentru Strategii Guvernamentale.

In cadrul sedintei de astazi urmeaza sa fie analizat si cazul nepoatei senatorului Norica Nicolai, dar se asteapta ca pedeapsa partidului sa fie una destul de blanda.

Senatorul Puiu Hasotti ne-a declarat, mai in gluma, mai in serios, ca urmeaza sa depuna in cadrul delegatiei de astazi un proiect politic, despre care nu ne poate da prea multe amanunte, pentru ca nu-l poate divulga presei inainte de a-l prezenta conducerii partidului.

-Mi-ar placea sa vad ca mai exista si cate un proiect politic pentru PNL-, ne-a oferit un comentariu plin de intelesuri deputatul Mona Musca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.