Acasă Politic Liberalii ii fac cadou lui Melescanu functia de prim-vicepresedinte

Liberalii ii fac cadou lui Melescanu functia de prim-vicepresedinte

DISTRIBUIȚI

In plina campanie de aliante, liberalii si-au facut mai repede -planul- de negocieri cu ApR in vederea fuziunii. Marti seara, Biroul Permanent Central al PNL a dat OK-ul pentru accesul aperistilor in stafful liberal: un post de prim-vicepresedinte si trei membri. BPC a consfintit prin vot aceasta formula la care s-a opus in mod traditional (fiind impotriva fuziunii cu ApR) vicepresedintele Crin Antonescu. Cifra reprezinta validarea procentului de 20% – reprezentativitatea ApR in structurile PNL – negociat dupa ce oamenii lui Melescanu cerusera 30%.

In sedinta de miercuri, deputatul Ovidu Draganescu a contestat cu succes cererea aperistilor de a detine si un post de vicepresedinte. Liberalii au facut insa un cadou consistent ApR, hotarand reinfiintarea functiei de prim-vice, care desemneaza, practic, -numarul doi- in partid. Postul va fi ocupat, se pare, de Teodor Melescanu, ceilalti reprezentanti in BPC urmand a fi Viorel Catarama, Mircea Cosea si, probabil, Anca Rosnoveanu. Maine, PNL si ApR vor anunta oficial finalizarea negocierilor si data fuziunii: la Congresul din 18 ianuarie.

UFD, atrasa pe bucati

In acelasi context de congelare a Dreptei, liberalii bucuresteni au -smuls- bucati din UFD incheind un nou protocol de fuziune cu o organizatie aperista: filiala sectorului 5 Bucuresti. Actiunea demarata o data cu absorbtia organizatiei UFD de Iasi – fieful co-presedintelui Varujan Vosganian – contrazice politica la varful Uniunii, care nu marseaza pe fuziunea cu PNL.

PNL a batut palma cu asociatiile de proprietari

Printr-un protocol semnat ieri in direct de sefii -partilor contractante-, PNL, PROPACT si Asociatia Proprietarilor de Paduri din Romania au hotarat sa se sprijine pentru restituirea terenurilor agricole si forestiere. Liderul PNL, Valeriu Stoica – secondat de senatorul Gheorghe Flutur si de deputatul Valeriu Gheorghe – , impreuna cu Stefan Iurascu (PROPACT) si Mircea Danta (ApR) si-au propus sa contracareze actiunea guvernului de blocare a retrocedarilor. Primul punct al pactului -prevede- retrocedarea terenurilor agricole si forestiere integral, fiind urmat de alte prevederi printre care respingerea Legii exploatatiilor agricole care favorizeaza reinfiintarae CAP-urilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.