Acasă Fără categorie Ai gaini in batatura, adio ajutoare de caldura!

Ai gaini in batatura, adio ajutoare de caldura!

DISTRIBUIȚI

Cu toate ca Guvernul Nastase face mare tapaj pe tema subventiilor acordate populatiei pentru depasirea sezonului rece, numarul celor ce pot beneficia de ajutoarele sociale pentru caldura se subtiaza anual, din cauza unor prevederi legislative aberante. In normele metodologice ale Legii 67 din 1995 privind ajutoarele sociale, inca in vigoare, cei care au masini, bijuterii, terenuri sau alte proprietati, sau chiar gaini, nu pot beneficia de ajutoare pentru caldura.

Desi -amendata- in repetate randuri prin OG 162 din 1999, HG 723 din 2001 si HG 932 din acelasi an, Legea 67 nu mentioneaza in cazul posesorilor de bijuterii, spre exemplu, care este cantitatea care o poate detine solicitantul de ajutor social. Cu alte cuvinte, adica daca e vorba de un lantisor de cateva grame sau de un kilogram de aur. Aceleasi lacune le intalnim si in cazul posesorilor de automobile. Nicaieri nu se spune daca este vorba de o masina de lux sau de un biet Trabant, care zace in fata blocului de cativa ani buni.

Cei mai napastuiti sunt insa posesorii de gaini, gaste si rate. In cazul acestora, daca proprietarul obtine, anual, venituri mai mari de 10.000 de lei de pe urma acestora, nu are dreptul la ajutor pentru caldura.

Din cauza acestor anomalii, care redau, in parte, modul in care intelege Guvernul sa vina in ajutorul nevoiasilor, multe prevederi ale Legii 67 au fost asiduu driblate in anii din urma, iar controlul veridicitatii declaratiei semnate de solicitantul cererii de subventie a fost unul deficitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.