Home Actualitate Dosar penal pe numele bărbatului care a amenințat medicii și asistenții cu...

Dosar penal pe numele bărbatului care a amenințat medicii și asistenții cu moartea

DISTRIBUIŢI

După ce copilul lor s-a opărit, o familie s-a deplasat cu acesta la spitalul din Vălenii de Munte. Pentru că niciun cadru medical nu a venit urgent să acorde primul ajutor, tatăl copilului a început să amenințe cu moarte cadrele medicale și să lovească obiectele din camera de gardă. După două minute de isterie s-a dovedit că de fapt ei nu erau la secția de pediatrie așa că s-au adunat și au plecat la secția respectivă. Este inadmisibilsă permitem un astfel de tratament față de cei câțiva doctori și asistenți care rămași pe-aici să stingem lumina împreună!

Update: Poliția a deschis dosar penal pe numele tatălui care a amenințat personalul medical cu moartea.

Conform articolului 652 din  Legii Sănătății: (1) Amenințarea săvârșită nemijlocit ori prin mijloace de comunicare directă contra unui medic, asistent medical, șofer de autosanitară, ambulanțier sau oricărui alt fel de personal din sistemul sanitar, aflat în exercițiul funcțiunii ori pentru fapte îndeplinite în exercițiul funcțiunii, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Lovirea sau orice acte de violență săvârșite împotriva persoanelor prevăzute la alin. (1), aflate în exercițiul funcțiunii ori pentru fapte îndeplinite în exercițiul funcțiunii, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
(3) Vătămarea corporală săvârșită împotriva persoanelor prevăzute la alin. (1), aflate în exercițiul funcțiunii ori pentru fapte îndeplinite în exercițiul funcțiunii, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 6 ani.
(4) Vătămarea corporală gravă săvârșită împotriva persoanelor prevăzute la alin. (1), aflate în exercițiul funcțiunii ori pentru fapte îndeplinite în exercițiul funcțiunii, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 12 ani.

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.