Acasă Actualitate Încă 60 de zile de arest pentru Udrea și Bica; două cereri...

Încă 60 de zile de arest pentru Udrea și Bica; două cereri Habeas Corpus le-au fost deja respinse

DISTRIBUIȚI

Astăzi se împlinesc două luni de când Elena Udrea și Alina Bica au fost arestate preventiv de Tribunalul Penal din Districtul Pavas, San Jose, Costa Rica.
Conform siteului ameliarueda.com, procurorii costaricani deja au depus cererea de prelungire a arestării preventive până când procedura extrădării va fi finalizată.
După ce apelurile celor două la decizia arestării preventive au fost respinse în 3 noiembrie, pe 6 noiembrie ele au cerut Camerei Constituționale din Costa Rica eliberarea prin Habeas corpus (preluat literal din latina medievală, în traducere „Puteți avea corpul”), un înscris oficial prin care o persoană poate reclama o detenție ilegală în fața unei instanțe dar au fost refuzate.
În 16 noiembrie cele două au solicitat printr-un nou Habeas Copus eliberarea, susținând că sentințele care au stat la baza cererii de extrădare au fost anulate în România dar patru zile mai târziu și această cerere le-a fost respinsă.

Update ora 20.30. Judecătorii din Costa Rica au admis cererea procurorilor și le-au prelungit cu încă 60 de zile arestarea preventivă Elenei Udrea și Alinei Bica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.