Acasă Politic Liderul PSD: Antonescu să-și asume responsabilitatea guvernări, greșește dacă va candida la...

Liderul PSD: Antonescu să-și asume responsabilitatea guvernări, greșește dacă va candida la președinție din opoziție

DISTRIBUIȚI

Victor Ponta afirmă că el crede că există șanse de menținere a USL, dar a precizat că liderul PNL, Crin Antonescu, trebuie să își asume responsabilitatea guvernării și a arătat că acesta greșește dacă apreciază că este mai bine să candideze la Președinție din opoziție. Ponta a spus însă din nou că are sentimentul că Antonescu a decis să candideze la alegerile prezidențiale fără a se mai asocia cu responsabilitatea guvernării, după modelul altor președinți români care au fost aleși după ce  au venit din opoziție.
"Eu cred în continuare în USL, că cea mai bună variantă este să guvernăm împreună, că Iohannis este bine-venit în Guvern, fie pe funcția de ministru de Interne, fie pe cea de la Finanțe. Dacă există un alt calcul, eu nu fac parte din el", a spus Ponta. El a susținut că din partea PSD este toată disponibilitatea de a continua USL. Anterior, liderul PNL, Crin Antonescu a afirmat că are o părere "proastă" despre declarația premierului privind candidatura sa la prezidențiale, punctând că îi este clar că se stă degeaba până luni în ceea ce privește Guvernul, decizia lui Victor Ponta și a PSD fiind de a închide existența USL. "Cunosc declarația. (…) Am o părere proastă. E o declarație în dulcele stil Ponta în care de fapt se insinuează lucruri și nu se spune ceea ce este de spus. Pot să existe două explicații pentru declarațiile de azi, fie, și nu sunt deloc ironic, să ne ne gândim — aceasta este varianta benignă — că era totuși o celebrare, o sărbătoare, poate și euforie și a fost o vorbă în acest context la ieșirea de la un chef și ca atare să o dăm la o parte, fără să ne supărăm, sau ceea ce mă tem că este cazul în ai mare măsură o declarație pentru mine foarte clară că stăm degeaba până luni, că decizia dl Ponta și a partidului pe care îl conduce, în orice caz a domniei sale, este aceea de a închide episodul și existența USL, dar că așa cum spuneam apropo de stil fără să aibă tăria și să spună acest lucru 'Domne m-am hotărât, am ales, am terminat, eu merg mai departe, cu ăștia nu mai am ce vorbi' se aruncă vina, se găsește scuza și se minte", a spus Antonescu, la Realitatea Tv.  
El a subliniat că foarte probabil va candida la alegerile prezidențiale dacă va fi sprijinit de PNL, dar că nu știe dacă va face acest lucru din Opoziție. Antonescu a precizat că și-a asumat rolul de candidat al USL și că face acest lucru până în ziua în care nu va mai fi posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.