Acasă Politic Majoritatea PSD-ALDE din Senat a respins impozitarea pensiilor speciale cu 90%

Majoritatea PSD-ALDE din Senat a respins impozitarea pensiilor speciale cu 90%

DISTRIBUIȚI

Plenul Senatului a respins, miercuri, proiectul iniţiat de parlamentarii USR privind impozitarea pensiilor speciale cu 90%. Proiectul merge la Camera Deputaților în calitate de for decizional în acest caz.

„USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile noastre au rămas fără rezultat. Au spus aceste partide, mai ales PSD, să impozităm aceste pensii speciale. PSD intenţionează să respingă acest proiect, aşa cum a făcut-o şi în comisiile Senatului (…), pentru că la PSD politica înseamnă să câştigi voturi cu favoruri făcute unor categorii socio-profesionale”, a declarat senatorul USR Florina Presadă în plenul Senatului.

Aceasta a precizat că grupul parlamentar al USR se opune raportului de respingere a proiectului, în condiţiile în care românii sunt obligaţi „să îndure această nedreptate numită pensii speciale”.

„Cât să mai îndure românii această nedreptate numită pensii speciale? Cum le explicaţi românilor diferenţa dintre pensia minimă de 704 lei şi cea mai mare pensie specială de 70.000 de lei? De ce nu vreţi să aducem la buget miliarde de lei, care să intre în investiţii în sănătate mai ales în această perioadă de criză? Să ştiţi că cetăţenii români nu pot fi prostiţi, vor afla cine votează împotriva intereselor lor. USR se opune raportului de respingere a legii privind impozitarea cu 90% a pensiilor speciale”, a susţinut Presadă.

Potrivit expunerii de motive, „deşi sistemul de pensii publice îşi spune ‘unitar’, el este departe de a fi unitar. Unele categorii beneficiază de ceea ce se numesc ‘pensii speciale’. Această categorie de pensii nu este definită juridic, dar include toate pensiile ne-contributive acordate prin legi speciale şi, cel mai important element, plătite din bugetul de stat, adică din banii contribuabililor”.

Iniţiatorul mai susţine că sistemul unitar de pensii publice „nu este, de fapt, unitar, existând categorii de beneficiari în afara sa”.

„Ceea ce deosebeşte în mod fundamental pensiile publice de cele speciale sunt: aplicativitatea principiului contributivităţii în cazul pensiilor publice, dar nu şi în cazul pensiilor speciale; stadiul reglementării privind legi speciale, ce derogă de la Legea generală a sistemului unitar prin instituirea unor condiţii mai favorabile de stabilire şi calcul a pensiilor speciale. Acest lucru a dus la apariţia unor efecte şi discrepanţe inechitabile între pensiile publice şi cele speciale”, se arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă pentru stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor speciale şi restabilirea echilibrului economic prin completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal va fi trimisă spre dezbatere Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

7 COMENTARII

 1. ASTA-I DOVADA CA TARA II CONDUSA DE TICALOSII CA CEI MENTIONATI ………VOR PLATI NAROZII CU VARF SI INDESAT ………DEOARECE SI-AU DOVEDIT CU CERTITUDINE NEMERNICIA SI JIGODISMUL FATA DE POPORUL ROMAN SĂRMAN DE O ISTORIE INTREAGA, invocandu-se cauza COLONIALISMULUI, EI AU DEVENIT ASTFEL MILIONARI ORDINARI EXCROCANDU-SI PROPRIUL POPOR SI VIITOR AL MOSTENITORILOR LOR.

  • NU mai fiti rai cu CIUMA ROSIE!!!De ce vreti voi USR sa luati OASELE DULCI din gurile LUPILOR INFOMETATI?!Ati murit dupa DRAGNEA,TUDOREL si TOATA gasca de hiene PSDiste;acum pricepeti ce fac ?!!!Luati-i la fuga si stergeti odata psd-ul din gindurile voastre!!!
   Ce a avut mai MURDAR istoria romaneasca s-a adunat in PSD!!!

  • Exact. Pensia de stat asta ar trebui sa insemne in primul rand-echitate. Ii mai auzi pe cate unii, ‘stai dom’le, ca am rate la banca!’ Bai tatii, sistemul de pensii de stat nu este facut ca tu sa-ti oferi la pensie ceea ce nu ai reusit cat ai fost salariat, ci ar trebui sa asigure: un trai in afara saraciei pentru toti cei ce au contribuit. Cine vrea mai mult, sa contribuie mai mult la pensia privata, nimeni nu-i tine.

 2. Inca odata PSDisti au demonstrat ca pe ei nu ii intereseaza acei oameni care cu toate ca au vechime completa in munca nu au decat 1000 de lei pensie ci pensionari fosti activisti ai P.C.R.ai structurilor militarizate si ai justitiei Comuniste imclusiv tortionari din puscariile P.C.R.
  Si de parca nu ar fi deajuns si astazi in Romania democrata tot militari,securisti,politisti,angajati din justitie si parlamentari au cele mai mari salari plus alte drepturi,asta este Romania din ziua de azi,un stat politic militarizat unde cei care sunt cu munca in productie trebuie sa mai astepte pentru ca ei doar mumcesc si asigura bani la bugetul tari, ori importanti nu sunt cei care cotizeaza la buget ci aia care isi iau salariu de la bugetul de stat.

 3. Toți pensionarii sa fie plătiți in funcție de cit au contribuit.
  Desființați pensiile speciale si atunci veți avea bani sa mariti toate pensiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.