DISTRIBUIȚI

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, trebuie să plece din funcţie, deoarece „pare determinat să scrie un capitol întunecat în istoria economică a României”, fiind „una dintre cele mai mari marionete din PNL” ale premierului Marcel Ciolacu, se susţine în moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei la Camera Deputaţilor.

Semnatarii moţiunii „Marcel Boloş, un ministru care creşte taxele cu zâmbetul pe buze” îl acuză pe ministrul Finanţelor că a dovedit „o viziune îngustă, concentrată doar pe jupuirea privatului”.

Marcel Boloş este un pericol pentru antreprenorii români, pentru economia României şi pentru România. Uite cel puţin 5 motive pentru care nu mai poate continua să fie ministrul Finanţelor:

1. Ca să nu taie de la speciali, a crescut taxele românilor

În loc să taie cheltuielile statului, Marcel Boloş ne-a crescut taxele. Şi pentru ce? Pentru a plăti pensii speciale de 12 miliarde de lei pe an şi salarii de mii de euro pe lună pentru bugetari de lux ca Nicu Marcu (ASF, salariu de 16.000 de euro pe lună) sau Valeriu Zgonea (ANCOM, salariu de peste 9.000 de euro pe lună).

2. A triplat taxele PFA-urilor şi micilor antreprenori

Mulţi vor fi forţaţi să-şi închidă porţile. Alţii vor fi nevoiţi să dea oameni afară, să-şi limiteze operaţiunile sau să-şi mărească preţurile.

3. A lovit în muncitorii din agricultură şi din construcţii

Din 5 milioane de salariaţi români, 700.000 lucrează în aceste domenii. Marcel Boloş a ales să le crească taxele pe muncă, cu 50%. Rezultat? Concedieri, scăderi de salarii, reducerea investiţiilor în echipamente noi, anulări de proiecte. Vom avea case mai scumpe şi mai prost făcute şi preţuri mai mari la alimente.

4. Reorganizarea ANAF, o glumă proastă

Pentru Marcel Boloş, scăderea cheltuielilor la stat începe cu măriri de salarii pentru ANAF. În loc să facă ANAF mai transparent şi mai eficient, a mărit salariile angajaţilor cu 20%. Pare mai degrabă o încercare de a-şi face prieteni, nu de a creşte gradul de colectare.

5. Limitarea plăţilor în cash nu combate nici evaziunea, nici corupţia. Este un cadou făcut băncilor

13 ţări din Europa nu au nicio limită la plata cu cash şi au evaziune mult mai mică decât România. Iar limitarea existentă, de 10.000 de lei, nu l-a împiedicat pe baronul PSD Buzatu să ia şpăgi de peste un milion de lei în portbagaj. Aşa că de ce a făcut-o Marcel Boloş? E un cadou pentru bănci: băncile vor suprataxa românii, după care vor da banii statului.

Marcel Boloş va intra în istorie ca cel mai slab ministru al Finanţelor al tuturor timpurilor. Azi, USR a depus moţiune simplă împotriva lui. Trebuie să plece.

4 COMENTARII

 1. Repet ceea ce am mai scris.
  Tovarasu’ preot misionar este un DEZASTRU pentru tot. Pentru tot cei care mai vor sa intreprinda ceva in aceasta tara aflata in pargul colapsului, pe toti cetatenii apucandu-i groaza ascultand ce debiteaza acest analfabet cu mentalitati de Ev Mediu, avand impresia ca este trimisul lui ‘mezeu si face „bine” la intreaga gloata.
  Dar nu-i bai ma, hlizeste-te in continuare la „oite” si vorbeste in dodii. Dar nu uita, TRADATOR scrie pe fata.

  PS.
  https://www.curentul.info/actualitate/bolos-acest-mincinos-de-la-finante-care-ne-decide-viitorul/

 2. Voi aia de la USR daca stiti care sunt intentiile acestui mentor feudal si a altor „straluciti specialisti” sau „buni patrioti” din psd.pnl.udmr.aur (toti aceeasi mizerie) ar trebui sa iesiti de la guvernare. Ptr. beneficul vostru ca sa nu fiti partasi la acest dezastru. Ce mai repetati despre acest giude de care stia o intreaga tara ca nu se rezolva nimic. Doar vorbe. Asa ca treceti la fapte!
  Secondo, ati creat cumva vreo lege ca sa impozitati bancile, a acestor camatari oficializati care ravnesc tot timpul la bani?
  Pana atunci, felicitari pnl.psd.udmr.aur ptr. huzureala din banii publici si celor care il sustin in continuare pe acest feudal al finatelor.

  • Este tot mai evident ce misiune are de indeplinit acest misionar: Sa-i bage pe cat mai multi oameni in faliment, in datorii si sa-i aduca in pargul dezastrului. Si asta, cu zambetul pe buze dupa 33 de ani.
   Mars ma, in Negura timpului si ramai acolo cu toti retrograzii tai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.