Acasă Politic Ministrul Justiției preia de la Externe reprezentarea României la CEDO

Ministrul Justiției preia de la Externe reprezentarea României la CEDO

DISTRIBUIȚI

Ministerul Justiției Tudorel Toader a declarat că Agentul guvernamental pentru CEDO trebuie să treacă la Ministerul de Justiție și că a avut o discuție și cu ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu în acest sens.

„Agentul guvernamental pentru CEDO e în parte integrantă a Ministerului de Externe, e nefiresc, eu ca ministru le dau mandatul de reprezentare, pentru eventuală stingere a mea de la litigiu, dar sunt la ministerul de Externe. (…) Le dau mandatul de reprezentare, dar rezultatul final se duce la Externe”, a declarat Tudorel Toader, la România Tv.

Ministrul Toader spune că a discutat situația cu Teodor Meleșcanu.

„Până în 2003 erau parte a Ministerului de Justiție, acum avem proiect de lege, am vorbit cu ministrul Meleșcanu, chestiunea durează de multă vreme. Agentul pentru CEDO, pentru Curtea Europeană de Justiție să fie parte a Ministerului de Justiție să închidem cercul. Ministrul a înțeles particularitatea și a fost de acord să le transformăm la MJ”.

Potrivit art. 1 O.G. nr 94/1999 privind participarea României la procedurile în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) şi a Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei şi regresul statului în urma hotărârilor şi convenţiilor de rezolvare pe cale amiabilă, Ministerul Afacerilor Externe este instituţia care exercită, în numele Guvernului României, prerogativele de agent guvernamental în faţa CEDO, iar Agentul guvernamental pentru CEDO este entitatea individualizată prin lege pentru a exercita acest rol de reprezentare a statului român, conferit Ministerului Afacerilor Externe.

2 COMENTARII

  1. Excelent. Și pentru perioada anterioară se va imputa (financiar și disciplinar) Mae rezultatul lipsei de disponibilitate a agentului de a încheia înțelegeri amiabile ceea ce a dus la pronuntarea unor hotărâri de recunoaștere a încălcării cedo de către stat(atenție, acelea nu sunt neapărat hotărâri de admitere, și pe cale de consecința -a opacității Mae- nici n-au fost publicate în M.of.)

  2. AM PUS-O : dacă TT pune ,, MÂNA ” pe CEDO dă AMNISTIA-GRAŢIELA – hai liberare – pune LACĂT pe bulăURI , circa TOATĂ JUSTIŢIA, uraaa… TOŢI MULŢUMIŢI ; CUM E : de JOS în SUS sau VICEVERSA…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.