Acasă Politic Modelul economic promovat de Ponta cuprinde doi piloni – consumul și corupția

Modelul economic promovat de Ponta cuprinde doi piloni – consumul și corupția

DISTRIBUIȚI

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu afirmă că România are cel mai lent ritm de creștere economică, susținând că ”modelul” economic promovat de ”tehnocratul” Ponta se bazează pe consum și corupție.

„Tabloul idilic al economiei care crește necontenit, pictat de ”tehnocratul” Ponta în culorile minciunii, începe să se destrame. România are cel mai lent ritm de creștere economică din UE în trimestrul doi față de trimestrul precedent, de doar 0,1%. Începem să plătim prețul lipsei de reforme în sectorul public din economie. Începem să vedem că aventura pe care ne-a propus-o ”tehnocratul” Ponta, să creștem doar pe consum, e o prostie economică”, spune Predoiu, într-o declarație de presă.

El apreciază că România poate crește sustenabil doar dacă îndeplinește simultan câteva condiții, și anume investiții publice în infrastructură, sănătate și educație, atragerea și stimularea investițiilor private, reforme în sectorul public din economie, echilibre bugetare.

„La acestea se poate adăuga și consumul, dar nu putem miza doar pe consum. ”Modelul” economic promovat de ”tehnocratul” Ponta cuprinde doi piloni: consumul și corupția. Noi propunem altceva: investiții, muncă, legalitate și multă seriozitate în actul guvernamental. Plus conectarea la politica executivă (Comisia Europeană) mare europeană, acolo de unde am fost excluși din cauza aroganței și miopiei politice a premierului Ponta”, arată liderul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.