Acasă Politic Monica Macovei susține un independent la Primăria Capitalei

Monica Macovei susține un independent la Primăria Capitalei

DISTRIBUIȚI

Primarul capitalei este, după președinte, al doilea cel mai important om ales în funcție din România, dispunând de un buget de 4,2 miliarde de lei și muncind pentru a îmbunătăți calitatea vieții a peste 1,9 milioane de oameni. Șapte ani de administrație dezastruoasă sub cercetatul penal Sorin Oprescu au adus orașul în pragul falimentului, regiile de distribuție a energiei termice (RADET) și a transportului în comun (RATB) acumulând în această perioadă datorii gigantice.

Acolo unde celelalte partide au eșuat, M10 vrea să reușească: vrem să construim un București modern, sigur și administrat cu înțelepciune. Și, de aceea, îl susținem pe Ciprian Ciucu la Primăria Municipiului București.

M10 și Ciprian Ciucu împărtășesc aceleași valori: integritate, responsabilitate, respect și angajament. Ciprian Ciucu este directorul unuia dintre cele mai respectate ONG-uri din România, fiind expert atât în Politici Publice, cât și în Administrația Publică.

‘Bucureștiul nu are nevoie de un simplu plan, are nevoie de o viziune’, spune Ciprian Ciucu. ‘Iar eu am această viziune și am și experiența necesară pentru a face față cu succes funcției de primar general al Bucureștiului’.

Viziunea lui Ciprian pentru București se bazează pe trei piloni:

1. Să redăm bucureștenilor plăcerea de a trăi în orașul lor! Mai multe facilități pentru petrecerea timpului liber, sistematizarea traficului cu accent pe transportul în comun, facilitarea accesului la educație și îngrijire!

2. Să punem Bucureștiul pe baze solide! Modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare, demararea unui program realist de consolidare a locuințelor și identificarea, împreună cu cetățenii, a unui model administrativ de secol XXI!

3. Să eliminăm corupția și risipa! Transparență totală a primăriei, participarea cetățenilor la definirea priorităților administrației publice, stabilirea și impunerea unor standarde de cost pentru cheltuielile și investițiile publice!

‘Doresc să redau bucureștenilor plăcerea de trăi în orașul lor! Noi am uitat ce înseamnă să-ți placă orașul. Bucureștenii au nevoie să-și regăsească orașul. Asta e esența viziunii mele pentru Capitală’, spune Ciucu. ‘Nu cred că trebuie să salvăm orașul de cineva sau de ceva, cred că trebuie să-l punem pe baze solide, să-l aducem în secolul 21, atât ca model administrativ cât și din punct de vedere al infrastructurii’, adaugă Ciucu.

M10 împărtășește și susține această viziune, și suntem convinși că împreună cu Ciprian vom transforma Bucureștiul într-un oraș de care cetățenii săi să fie mândri și în care aceștia să trăiască cu drag și plăcere!

Viziunea mea pentru București se bazează pe trei piloni:

1. Trebuie sa redăm bucureștenilor plăcerea de a trăi în orașul lor!

Sunt momente în care bucureștenii se simt agresați de propriul lor oraș! Traficul, poluarea, mizeria, aglomerația, dezordinea generalizată ne afectează tuturor calitatea vieții.

Principalele funcții urbane pe care le vom îmbunătăți sunt:

Facilități de petrecere a timpului liber de calitate (parcuri, terenuri de sport, evenimente culturale de calitate);

Sistematizarea traficului, cu accent pe prioritizarea transportului în comun și transportului alternativ;

Acces facil la servicii sociale, de educație și îngrijire;

2. Bucureștiul trebuie pus pe baze solide!

(1) Fundația pe care stă orașul este șubredă. Infrastructura (tehno-edilitară, de transport public, socială) este veche, și-a depășit durata de viață, este practic în pragul dezintegrării;

(2) Calitatea construcțiilor este precară și riscul seismic este imens;

(3) Bazele administrative ale orașului nostru sunt confuze și neclare. Relațiile dintre primăriile de sector și cea generală duc la situații absurde și ineficiență economică, ambele rezultând direct din lipsa colaborării între acestea.

Principalele direcții de acțiune pe care le vom avea în vedere:

 Evaluarea infrastructurii tehnico-edilitare și inițierea rapida a unor proiecte pentru

modernizarea acesteia (accesarea rapida a fondurilor structurale și de investiții);

 Demararea unui program realist de consolidare a locuințelor prin co-interesarea

economica a proprietarilor;

 Identificarea unui model administrativ de secol XXI pe care-l vom propune dezbaterii cetățenilor și valida participativ și electoral.

3. Trebuie sa eliminăm corupția și risipa!

Grupurile de interese nelegitime au pus mâna pe Capitala României și o sufocă, secându-i bugetul cu proiecte inutile, cheltuieli disproporționate și absurde și priorități care nu au legatură cu cetățenii.

Principalele direcții de acțiune pe care le vom avea în vedere:

 Transparența totală a deciziilor luate la nivelul primăriei și explicarea mizelor fiecărei

decizii pentru ca cetățenii, societatea civilă și mass-media să se poată opune intereselor oculte și nelegitime care deja au făcut din administrația locală a Bucureștiului o cutie neagra, opacă și depozitară a intereselor de clan.

 Încurajarea participării cetățenilor la definirea priorităților de dezvoltare a orașului,

până la nivel de cartier. Oamenii știu cel mai bine ce nevoi au, iar bugetarea proiectelor de

dezvoltare va fi participativă.

 Stabilirea și impunerea unor standarde de cost pentru toate cheltuielile și investițiile

publice.

Ciprian Ciucu

Candidat independent la Primăria Municipiului București

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.