Home Politic Moțiunea PNL împotriva guvernului Ponta are 214 semnături și urmează a fi...

Moțiunea PNL împotriva guvernului Ponta are 214 semnături și urmează a fi depusă

DISTRIBUIŢI

Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a anunţat, luni, că textul moţiunii de cenzură împotriva Cabinetului Ponta are 214 semnături, inclusiv din partea PDL şi PPDD, dar nu şi de la PMP, menţionând că textul negociat cu liderii PDL va fi depus marţi în Parlament. Nicolăescu a declarat că textul moţiunii de cenzură beneficiază de 214 semnături, din care din partea PNL sunt 140 de semnături, din partea PDL – 55, iar de la PPDD – 18, precum şi semnătura unui senator independent. Vicepreşedintele PNL a menţionat că documentul a fost semnat inclusiv de preşedintele PDL, Vasile Blaga.

„Am revizuit textul moţiunii şi, după observaţiile pe care ni le-a înaintat grupul PDL, au fost discutate cu conducerea grupului şi au fost preluate în forma convenită (…) În special la palierul de corupţie s-a dorit o extindere a unor clarificări, cum ar fi de exemplu situarea lui Duicu în cabinetul primului ministru. S-a dorit o clarificare şi elemente suplimentare, am fost de acord şi nu ni s-a părut că este nefirească o asemenea solicitare, poate chiar dimpotrivă, este binevenită”, a spus vicepreşedintele PNL. Nicolăescu a menţionat că textul moţiunii de cenzură va fi depus marţi, în jurul orei 12.00, la Parlament, urmând ca în 24 de ore Birourile Permanente ale celor două Camere să definitiveze calendarul pentru prezentarea şi dezbaterea moţiunii.

El a precizat că estimarea sa este că prezentarea moţiuniii de cenzură ar trebui să se facă în plenul Parlamentului luni, iar joia viitoare să aibă loc dezbaterea şi votul parlamentarilor. Vicepreşedintele PNL a menţionat că din partea reprezentanţilor PMP nu există semnături sau contribuţii la textul moţiunii de cenzură, chiar dacă au fost transmite adrese pentru susţinerea iniţiativei. El a fost întrebat de ce din partea PMP nu există semnături pe textul moţiunii de cenzură, în condiţiile în care Elena Udrea şi-a exprimat public intenţia de a sprijini demersul PNL. Liderul Pnl a spus că Udrea are un „calendar propriu” și că preferă să facă politică la televizor.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.