Home Politic Nastase, prins in clestele presedintilor

Nastase, prins in clestele presedintilor

DISTRIBUIŢI

Chiar daca Adrian Nastase a calificat raportul Armagedon II -o insailare de lucruri mizerabile si de murdarie-, presedintele Iliescu nu s-a aratat ieri descurajat sa-si suflece manecile si sa cerceteze continutul documentului. Seful statului a recomandat institutiilor statului sa verifice daca raportul contine sau nu informatii adevarate. Iliescu i-a dat, astfel, sah premierului – -vedeta- scandalului Armagedon II -, caruia i-a transmis, prin intermediul presei, si un mesaj: -Probabil ca lucrurile trebuiau abordate cu mai multa retinere-. Spre pranz, Adrian Nastase s-a hotarat sa puna la dispozitia Parchetului declaratia sa de avere si de impozit fiscal. Intr-o conferinta de presa fulger, premierul a declarat ca apare pentru ultima data in fata spectatorilor in calitate de persoana implicata in cazul Armagedon. Spre final, la presiunea ziaristilor, care au pus intrebari neoficiale si neconforme cu gustul premierului, Adrian Nastase le-a spus celor prezenti ca s-a enervat, a ridicat glasul, a batut cu pumnul in masa si a plecat.

-Reactia este putin cam exacerbata-

Comentand voit ambiguu scandalul Armagedon II, Ion Iliescu a spus ca institutiile statului trebuie sa verifice informatiile din raport, dar si-a exprimat temerea ca documentul nu este altceva decat o -diversiune-. Seful statului a facut, totusi, cateva aluzii la implicarea lui Adrian Nastase in acest caz: -Probabil ca lucrurile trebuiau abordate cu mai multa retinere, dar este datoria organismelor de stat sa se lamureasca cu asemenea chestiuni. Mie mi se pare ca reactia este putin cam exacerbata in legatura cu rastalmacirile astea-. Ion Iliescu a mentionat ca, deocamdata, epistola de protest a lui Emil Constantinescu nu a ajuns la Presedintie.

-Mi se pare jenant sa ma dezvinovatesc in fata unui anonim-

Chiar daca a declarat ca i se pare -jenant- ca trebuie sa dea socoteala anonimului care a creat Armagedon II, Adrian Nastase a venit ieri in intampinarea cererii lui Ion Iliescu, anuntand ca, din proprie initiativa, pune la dispozitia Parchetului declaratia sa de avere si declaratia de impozit fiscal. -Unele elemente din raport sunt absolut penibile-, a spus prim-ministrul, referindu-se la casetele filmate cu el in Delta sau la mai vechea sa cunostinta, Adrian Costea.

-Perversitatile- lui Emil

Fara a avea o confirmare din partea institutiilor abilitate, Adrian Nastase a spus ca -este o puternica prezumtie- ca echipa lui Emil Constantinescu se afla la baza acestui scandal. El a exclus posibilitatea ca documentul sa fi fost fabricat de un ziarist, deoarece in raport sunt cuprinse unele date -care nu au fost publice- si care nu puteau fi culese fara participarea unor persoane cu anumite cunostinte specializate. -De exemplu, cautati in presa o referire la relatiile dintre mine si domnul Netoiu-, a subliniat Nastase. Dupa calculele lui Nastase, apropiatii lui Emil Constantinescu au pus la cale aceasta diversiune din ratiuni de politica interna -perversa- (accentuand -disensiunile sau politicile in contradictoriu intre mine si presedintele Iliescu-), dar demersul lor are si efecte in plan extern (-Ceea ce s-a avut in vedere este o scadere de credibilitate si diminuarea sanselor pe care Romania le are in vederea aderarii la NATO-).

Nervi de premier

Conferinta lui Nastase s-a terminat cu un incident. Dupa ce, in ultimele doua zile, s-a aratat nesatisfacut de prestatia presei (careia i-a sugerat chiar ca ar avea -un comportament de maimuta, deoarece maimutele se scarpina uneori intr-un anumit fel, creandu-si un anumit disconfort-), ieri premierul i-a certat pe directorii de ziare care l-au criticat in gazetele de luni, adoptand -anumite pozitii- fata de scandalul Armagedon. Acestora, Nastase le-a sugerat sa-l primeasca pe Corneliu Vadim Tudor in Clubul Roman de Presa (?!). Mai mult, agasat de insistenta unei ziariste de la -Europa Libera-, Nastase a ridicat glasul cavalereste: -Cand merg in strainatate, eu nu negociez pentru dumneavoastra, care nu stiu ce cetatenie aveti… Pentru cetatenii romani eu trebuie sa negociez niste probleme care sunt foarte serioase. Daca eu sunt conceput, sunt privit ca un neispravit, ca un corupt, cum pot eu sa particip la lucrurile astea? Nu pricepeti? Acum, ca aveti probleme cu sediul (?!), chiar nu pricepeti acolo, la <Europa Libera>? Pai, nu se poate, iertati-ma, dar rar ma enervez. Nu pot sa nu reactionez la aceste lucruri…-.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.