Acasă Politic Nelu Tătaru nu mai vrea stimulente pentru vaccinare, ci obligativitate, testare sau...

Nelu Tătaru nu mai vrea stimulente pentru vaccinare, ci obligativitate, testare sau concediere

DISTRIBUIȚI

Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului, a declarat marți, 14 septembrie, la DigiFM, că va discuta cu Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru persoanele din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi, informează Digi24.
Obligativitatea imunizării ar trebui impusă, crede fostul ministru al sănătății, și pentru persoanele vârstnice, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați. „Persoanele din sectoarele esențiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare să fie testați săptămânal. Ne gândim la vaccinare sau la testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul premierului, după ce am făcut o evaluare a stării actuale. Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sănătății sau CNSU, pe care îl conduce premierul.
Trebuie să înțelegem că suntem într-un val patru, care este mai agresiv decât primul sau al doilea val”, a declarat Tătaru.

„În măsura în care reprezintă un pericol, având în vedere și situația din localitatea respectivă, factorii care pot duce la o transmitere în comunitatea respectivă, putem să ne gândim și la acest lucru. Trebuie să înțelegem că binele sau beneficiul comun este mai important decât binele individual”, spune Tătaru.

Cadrele didactice intră la activități considerate esențiale, susține Tătaru, la fel polițiștii, pompierii sau jandarmii. „În această categorie intră tot ce înseamnă persoane vârstnice, HIV/SIDA, bolnavi oncologici, transplantați, imunodeprimați”, a completat consilierul premierului pe probleme de sănătate publică.
Ce măsuri ar putea fi luate în cazul celor care refuză imunizarea Întrebat ce se întâmplă dacă o astfel de persoană nu face nici vaccinul, nici testul, Tătaru spune că se ia inclusiv în calcul să i se interzică dreptul la muncă: „În măsura în care reprezintă un pericol, având în vedere și situația din localitatea respectivă, factorii care pot duce la o transmitere în comunitatea respectivă, putem să ne gândim și la acest lucru. Trebuie să înțelegem că binele sau beneficiul comun este mai important decât binele individual”.
Tătaru a anunțat, în studioul Digi24, că va face aceste propuneri miercuri, 15 septembrie, la întâlnirea Comisiei inter-ministeriale care stabilește strategia de combatere a pandemiei.

6 COMENTARII

  1. Tătaru să explice BINELE vaccinării cu formule din chimie nu cu vorbe goale la modul general . Nu stăpânește științificul să depună armele . El forțează ,, colectivizarea lui STALIN …

    • Odata ce ai trecut prin boala, organismul uman produce anticorpii necesari luptei impotriva bolii. A explicat pe intelesul tuturor inventatorul vaccinului Moderna. Clar interesele sunt altele in acest caz si se doreste tinerea in continuare a starii de alerta.

  2. Sunt de acord cu modul propus de domnul TATARU, in sfarsit cineva din conducerea acestui stat care are curajul sa – isi asume o masura concreta pe acest subiect, prin care va impune un cod de conduita de ambele parti – putere si cetateni prin carfe si ultimii vor fi obligati sa adopte o corectitudine din si comportant civic din partea cetatenilor !!!
    Sunt satul de mesajele populiste, discursuri teoretice si nici un fel de masuri concrete in aceste timpuri extrem de dificile !!
    Trebuie sa recunosc ca nimeni de la conducerea Romaniei, de la presedintele Johhanis in jos pe scara ierahica nu a dispus sau macar sa si fi asumat masuri concrete pe linie sustinerii campaniei de vaccinare, totul rezumandu-se la propaganda pe mas media !!
    P.S. Sa nu fiu carcotas, singurul politician roman care a sustinut vaccinarea obligatorie a cetatenilor romani prin campaniile nationale de vaccinare coordonate de Ministerul Sanatatii din Romania, afirmand deshis ca este pentru adoptarea unui cadru legislativ modern a fost de la PSD, acel brailean TUDOSE – in perioada in care a fost prim ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.