Acasă Politic -Nici sa nu ne gandim la o alianta cu PSD dupa alegeri!-

-Nici sa nu ne gandim la o alianta cu PSD dupa alegeri!-

DISTRIBUIȚI


Fostul presedinte al partidului, Valeriu Stoica, a hotarat sa rupa tacerea care s-a instalat de mai bine de o jumatate de an de la cedarea -tronului-. El le-a cerut liberalilor de la tribuna Congresului extraordinar sa nu bata palma cu PSD dupa alegeri, indiferent de scorul electoral, pentru a nu risipi a doua sansa istorica a PNL de dupa Revolutie – aceea de a juca un rol important in politica Romaniei.

-Nici sa nu ne gandim la o alianta cu PSD in 2004 – 2005! Sa nu risipim sansa ca PNL sa devina polul liberal al Romaniei!-, a spus Stoica, facand referire la discutiile din culisele partidului, potrivit carora PNL ar putea sa intre in hora guvernarii alaturi de PSD in viitoarea legislatura.

Perspectiva, anuntata ca un exercitiu teoretic de Theodor Stolojan la putin timp dupa instalarea sa in functie, a fost apoi abandonata in discursurile publice ale acestuia. Faptul ca Stoica a rupt tacerea dupa atata timp a fost interpretat in lumea liberala ca un semn al intensificarii negocierilor cu PSD in aceasta perspectiva – purtate la varful partidului – pe care fostul presedinte le considera periculoase. Fara sa precizeze nume, el a dezvaluit, de altfel, ca exista o asemenea tendinta – motiv pentru care le-a reamintit liberalilor greseala din primavara lui 1991, cand PNL a ratat intrarea in parlament, irosind prima sa sansa importanta din istoria post-revolutionara.

-In 2004 o sa dispara toate adevarurile spuse azi impotriva PSD?- – a intrebat Stoica, facand referire la discursul lui Stolojan, care il privea cu rezerva, abtinandu-se sa il aplaude la final, spre deosebire de restul audientei (inclusiv membrii Biroului Executiv – echipa lui Stolo) care a fost cucerita de pledoaria fostului lider liberal.

Valeriu Stoica a dat -Cezarului ce e al Cezarului-, elogiind meritele actualului presedinte in cresterea audientei electorale a PNL dupa retragrea sa din functie, in august anul trecut. -Azi, PNL are cea mai buna pozitie din istoria sa postdecembrista. Solutia Stolojan a pacificat partidul si a determinat o crestere electorala semnificativa a PNL – pentru ca de la 10% la 16% este o crestere semnificativa-, a intarit Stoica, castigand simpatia salii cu aceste dovezi de fair-play. -Liderul partidului este o adevarata locomotiva (…), dar azi vagoanele PNL sunt in urma cu mult fata de locomotiva-, a remarcat el, cerand mobilizare generala pentru castigarea alegerilor.

O alta tema atacata de Stoica a fost alianta cu PD – subiect ce a declansat, de altfel, criza din PNL care s-a incheiat cu retragerea sa din functie. El a sustinut si de aceasta data ideea mariajului electoral cu democratii, in pofida tulburarilor din PD. -Nu trebuie sa asteptam sa fie distrus PD din afara sau dinauntru. Daca azi e distrus PD – maine vine randul nostru!-, a avertizat Valeriu Stoica, precizand ca, tocmai de aceea, alianta cu PD este azi mai necesara ca oricand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.