Acasă Sănătate Victor Ponta acuza: preturile medicamentelor anti-SIDA, cu 50% mai mari ca in...

Victor Ponta acuza: preturile medicamentelor anti-SIDA, cu 50% mai mari ca in SUA

DISTRIBUIȚI


Dupa ce, la mijlocul acestei saptamani, ambasadorul SUA, Michael Guest, a criticat dur executivul de la Bucuresti pentru nivelul coruptiei, guvernul se pare ca incerca sa mai spele din rusine, luand la ceas de seara decizii de urgenta. Pentru ca diplomatul s-a referit in speach-ul mustruluitor si la afacerile ilegale din domeniul sanatatii, premierul Adrian Nastase a hotarat, joi seara, inceperea unor verificari. De saptamana viitoare, Corpul de Control al primului-ministru va incepe o serie de controale la firme care asigura aprovizionarea cu medicamentele care sunt 100% compensate in sistemul sanitar romanesc.

Ieri, Victor Ponta, seful Corpului de Control al Guvernului, a inaintat Cabinetului o nota prin care arata ca verificarile, la care va mai participa si Garda Financiara, vor urmari, in primul rand, modul de organizare a licitatiei desfasurate in 2002 pentru achizitionarea medicamentelor anti-SIDA. Potrivit lui Victor Ponta, -la aceasta licitatie s-au prezentat numai firme de intermediere, nu si producatori, ceea ce a dus la o crestere artificiala a pretului.

Practic, Corpul de Control a constatat ceea ce ambasadorul SUA, Michael Guest, a precizat in legatura cu pretul medicamentelor anti-SIDA, care in Romania e cu 50% mai mare decat in America, si asta in pofida acordului incheiat intre Ministerul Sanatatii si GlaxoSmithkline, una dintre companiile producatoare, care se angajase sa efectueze o puternica reducere de preturi pentru tara noastra

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.