Acasă Politic Nicusor Dan: Este necesară renegocierea contractelor de salubritate

Nicusor Dan: Este necesară renegocierea contractelor de salubritate

DISTRIBUIȚI

Administratia Capitalei a dat o nouă probă a incompetenţei sale, prin modul în care a reuşit să transforme Bucureştiul, capitală europeană, într-un oraş paralizat la primele căderi de zăpadă, normale pentru perioada de iarnă. Efectul: şcoli închise, străzi blocate şi artere impracticabile.”, consideră Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei.

 „Comandamentele de iarnă sunt simple acțiuni mediatice, inutile. În lumea civilizată planurile de acțiune sunt stabilite dinainte, sunt incluse în contractele semnate cu operatorii de salubritate şi deszăpezire, iar sancțiunile sunt reale. Primaria nu coordonează operatorii cu care are relații contractuale, ci îi sancționează consistent dacă nu respectă contractul.

 

Este evident că soluția curățării trotuarelor de către rezidenți nu funcționează. Nu ar fi un cost exagerat ca în contractele de salubrizare şi deszapezire să fie introdusă obligativitatea firmelor de salubritate să deszăpezească şi trotuarele si stațiile de transport în comun în cele 5-7 zile de iarnă pe an când este necesară intervenția utilajelor. Este obligatorie organizarea de licitații pentru contractele de salubrizare expirate şi renegocierea celor în curs, astfel încât să fie introduse sancțiuni reale pentru deficiențele în deszăpezire pe care le vedem an de an”, a declarat Nicuşor Dan, președintele USB.

 

Anual primăriile de sector aruncă mai multe sute de milioane de lei pentru câteva zile de deszăpezire, în baza unor contracte ce datează, în anumite cazuri, chiar dinainte de 2000.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.