Acasă Politic Noua vedetă a PSD, Marian Neacșu, este condamnat definitiv la închisoare. Nevastă-sa...

Noua vedetă a PSD, Marian Neacșu, este condamnat definitiv la închisoare. Nevastă-sa a fost numită ilegal șefă la PAID cu salariul de mii de Euro lunar

DISTRIBUIȚI

După o pauză de zece luni, Biroul Permanent Național al PSD s-a întrunit astăzi în ședință. La sfârșitul întâlnirii, a ieșit pentru declarații Marian Neacșu, condamnat definitiv în 2016 la șase luni de închisoare cu suspendare de judecătorii ÎCCJ. Acesta a fost trimis în judecată de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (PÎCCJ), la sfârșitul anului 2013, pentru conflict de interese. Mai precis, el și-a angajat fiica, Cristina Maria Neacșu, la biroul parlamentar. În anul 2014 am relatat cum soția lui Neacșu a fost numită ilegal la șefia PAID deși nu îndeplinea condițiile. Conform legislației, pentru avizarea la conducerea unei companii de asigurare, candidatul trebuie să aibă o experiență de cel puțin 5 ani în domeniul asigurărilor sau de 7 ani în domeniul financiar-bancar, din care cel puțin 3 ani, respectiv 5 ani, într-o funcție de conducere în aceste domenii. În cazul doamnei Nicoleta Neacșu , niciuna din aceste condiții nu a fost respectată. Detalii AICI.
Neacșu a ținut astăzi să ne spună că Ponta nu are sorți de izbândă cu noua construcție politică: „Domnul Victor Ponta a anunțat și că sunt o mulțime de parlamentari social-democrați care vor vota moțiunea de cenzură, fapt care nu s-a întâmplat. Și acum, sunt convins că membrii PSD, președinții de organizații, parlamentarii vor rămâne în cadrul partidului și nu vor merge cu Victor Ponta într-un proiect politic care, în opinia mea, are un oarecare caracter aventuros. Printre cei care s-au aflat astăzi în sediu a fost și președintele organizației de la Iași, care ne-a adus ultimul set de documente. Este același set de documente pe care-l am din luna februarie și nu a survenit nicio modificare. Nu înțeleg modalitatea unor oameni de a se agăța cu dinții de scară, în condițiile în care ei nu mai fac parte dintr-o anumită structură. Se pare că tinde să devină o modă la noi. În mod clar, domnul Ivan nu mai este membru PSD și, după cum știți, a fost exclus și din grupul social-democrat din Parlamentul European”, a declarat Neacșu, la finalul ședinței Biroului Permanent Național.

Întrebat dacă PSD ar putea susţine proiectul PNL privind interzicerea acţiunilor la purtător, Marian Neacşu a spus că este „o chestiune discutabilă”.

„Acţiunile la purtător, atât cât cunosc eu, sau noţiunea de acţiuni la purtător a fost introdusă prin Legea 31 încă din anul 1990. Şi în practica europeană şi mondială există noţiunea de acţiuni la purtător. Eu, cu titlu personal, socotesc că ele pot fi menţinute, pentru că este datoria reglementatorului de piaţă pe zona valorilor mobiliare să poată să reglementeze în mod corespunzător circuitul unor astfel de acţiuni”, a explicat secretarul general al PSD.
Fost economist la IAS înainte de 1989, Neacșu și-a prezentat și părerea sa de „de specialist” despre supraimpozitarea contractelor part-time: „Este o măsură pe care o și avem în programul de guvernare. Are un impact financiar pozitiv asupra bugetului de stat și, în opinia mea ca specialist, chiar apreciez că era necesară. V-a fost explicată la momentul acela, eu cred că este foarte bine ca ea să rămână în continuare. Nu cred că vor avea câștig de cauză, chiar dacă domnul Ciorbea va face o sesizare la CCR”. Ei deja știu care va fi decizia la CCR, că doar se votează pesedește!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.