Acasă Politic Noutăţi de la ţară de la Dragnea

Noutăţi de la ţară de la Dragnea

DISTRIBUIȚI

Ce zile a ajuns Dragnea să trăiască. Până acum câteva luni dacă îndrăzneai să spui ceva în Teleorman de Dragnea riscai să fii linşat, însă acum oamenii îl înjură pe față şi din hoţ nu îl mai scot.

Situaţia este următoarea:

Dragnea, direct sau prin interpuşi controlează mai multe societăţi cu profil agricol care exploatează terenuri agricole în zona Teleorman. Terenurile sunt luate în arendă de la săteni, marea majoritate bătrâni şi slab pregătiţi, adică alegători tradiţionali ai PSD.
Problema e că acele contracte de arendă prevăd ca redevenţă echivalentul unei cantităţi de 7-8 sute kg grâu la ha, iar cei care nu vor produse primesc un preţ ridicol de 0,62 lei/kg, iar cantitatea finală pe care o primesc este cea care rezultă după aplicarea unui coeficient de pierderi de 40%, pierderil datorate calamităţii. Din banii care mai rămân de încasat, proprietarilor de terenuri li se opresc direct la sursă 10% impozit și eventual CASS, asta în condiţiile în care fiecare proprietar de teren îşi plăteşte singur impozitul local la primărie.
Rezultă astfel o sumă efectivă anuală de 440-450 lei /ha, adică jaf la drumul mare.
În acelaşi timp, alte societăţi care exploatează în aceleaşi condiţii terenul alăturat, despărţit doar de un drum agricol (de tarla), tot arendat de la oameni, oferă 1500 kg grâu la ha, sau plata la preţul de 1 leu/kg..
Prin analogie, Agenţia Domeniilor Statului ADS, a concesionat aceleaşi categorii de terenuri la un preţ ferm reprezentând echivalentul a 860 kg grâu la ha, plătibil la cotaţia grâului la Bursa de la Londra şi la cursul BNR comunicat la 1 octombrie, cursul care se foloseşte şi pentru stabilirea accizelor la carburanţi sau alte produse. Mai mult, preţul este fix, arendaşul având obligaţia asigurării recoltei şi cedării în favoarea ADS a beneficiului asigurării în limita preţului arendei stabilit.
În schimb, jigodiile pun în cârca oamenilor aceste „pierderi”, pe care o societate de asigurări nu le-ar fi plătit în lipsa dovezilor certe de intervenţie a evenimentului asigurat, în condiţiile în care plăţile prin APIA sunt condiţionate de existenţa unor contracte de asigurare a recoltelor pentru calamităţi (secetă sau inundaţii ori incendii) sau boli .
Altfel spus, îi fură pe oameni de două ori, o dată la preţul arendei şi o dată la cantitatea cuvenită.

Escrocheria nu se opreşte aici, informaţiile circulând din ce în ce mai pregnant

Ca să scape de urmărirea penală, Dragnea şi ai lui au pus pe butuci acele firme care exploatau terenurile oamenilor, pentru care obţinuseră subvenţii prin APIA şi pentru care accesaseră fonduri europene invocând contracte de arendă valabile minim 10 ani, iar acum îi prostesc pe oameni să încheie noi contracte de arendă invocând că „se schimbă denumirea firmei”. Evident că schimbarea denumirii firmei nu presupune şi schimbarea CUI ului societăţii, iar contractul ar fi perfect valabil, însă jigodiile au înfiinţat noi societăţi, care acum sunt curate, vor face dovada deţinerii unor suprafeţe de teren pe baza unor contracte de arendă, valabile 10 ani (fără a preciza că legal nu s-au anulat vechile contracte), vor accesa fonduri europene pentru că sunt curate fiscal, după care peste 2/3 ani le vor pune și pe astea pe butuci.
Altă escrocherie o reprezintă vânzarea grâului neînregistrat în contabilitate (fiind trecut pe pierderi cauzate de calamităţi sau boli şi cu valoarea cărora s-au diminuat cotele cuvenite proprietarilor de teren).
Grâul stă pe barje pe Dunăre, unde a fost vândut pe un preţ de nimic, după care este cumpărat cu preţ mai mare invocându-se necesităţile de consum proprii ale societăţii, diferenţa fiind trecută pe pierderi, pentru că firma care a cumpărat nu a achitat, iar cea care a vândut este alta, controlată de aceiaşi escroci.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.