Acasă Politic Numărul angajaților din România a scăzut cu 3,1%, în timp ce...

Numărul angajaților din România a scăzut cu 3,1%, în timp ce în UE a crescut

DISTRIBUIȚI

Eurostat aduce încă o veste proastă pentru economia României: după anunțul privind intrarea în recesiune, institutul de statistică al UE arată că numărul angajaților în România a scăzut în trimestrul 2 din acest an (lunile aprilie – mai – iunie) cu 3,1% față de perioada similară a anului trecut. Asta în condițiile în care în UE numărul angajaților a crescut cu 0,3% iar în zona EURO, cu 0,2% Este cea mai mare scădere dintre toate statele UE, potrivit datelor dintr-un comunicat Eurostat.
Din comunicatul Eurostat reiese că urmatoarea mare scădere s-a înregistrat în Cipru (-1,4%), în timp ce performerele au fost Ungaria (creștere de 3,1% față de anul trecut) și Marea Britanie (2,7%). Creșterea medie în UE a angajărilor pe trimestrul doi din 2014 față de trimestrul 2 din 2013 a fost de 0,7%.

Eurostat furnizează și date parțiale despre evoluția angajărilor în trimestrul doi din 2014 față de primul trimestru al anului, dar pentru România și Slovenia aceste date nu sunt disponibile.

Potrivit statisticii europene, în al doilea trimestru din 2014 în UE erau angajate 224,9 milioane de persoane.

Scăderea abruptă a numărului de angajați în România vine pe fondul anunțului oficial ca economia națională a intrat în recesiune în al doilea trimestru al acestui an, după două trimestre de scădere consecutivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.