Acasă Politic O carte deschisa la final

O carte deschisa la final

DISTRIBUIȚI

Incercarile repetate de -umanizare- a candidatului PSD la Presedintia Romaniei imi par la fel de eficiente ca si aspirina administrata dupa ce omului i-a trecut raceala. A devenit aproape hilar. In cateva luni, Adrian Nastase a gadilat vaca intre coarne, i-a spus o poveste porcului la ureche, a cantarit branzeturi cu mirosuri tari intre degetele cu care semna tratate internationale si a facut o adevarata telenovela din povestea vietii sale. Ba de curand a scos si o carte de o calitate a tiparului la care unii dintre scriitorii valorosi nu pot decat sa viseze. O carte conceputa dupa modelul domnitorului falos care dicteaza povestea vietii sale vasalului sau, aici Alin Theodorescu, spre a ramane posteritatii. Doar ca, in cazul de fata, cartea pare conceputa mai degraba strict pentru campania electorala.

-Am spus o data ca nu vreau sa intru intr-o polemica de injuraturi suburbane cu Traian Basescu. Iar Basescu a spus a doua zi ca el nu injura niciodata…-. Textul dintre ghilimele nu este o preluare dintr-o declaratie facuta la televizor de Adrian Nastase, desi domnia sa a tot repetat zilele acestea o declaratie asemanatoare in timp ce-si facea campanie electorala. Am extras textul din noua carte a lui Adrian Nastase despre care vorbeam, intitulata -De la Karl Marx la Coca-Cola-. O carte in care Adrian Nastase se dezbraca inca o data pentru alegatori, dupa ce o mai facuse recent si prin intermediul site-ului www.adriannastase.ro.

Si ce sa vezi? Sub haine sunt tot haine, dar din cele croite cu grija de marii specialisti in comunicare.

Poate ca ar fi fost mai indicata o carte semnata Adrian Nastase si intitulata: -De la Ion Iliescu inapoi la Ion Iliescu-. Cred ca ar fi fost omul cel mai in masura sa ne explice – intr-un veritabil exercitiu de sinceritate – cum am reusit noi, romanii, ca dupa 15 ani sa ne aflam in continuare sub zodia unui fost prim secretar PCR? De ce el, Adrian Nastase (in cazul in care a dorit cu adevarat), n-a reusit sa reformeze si sa curete de fosti comunisti partidul in fruntea caruia se intoarce Ion Iliescu? Alte astfel de elemente mult mai interesante decat faptul ca uneori se crede, cu ochii inchisi, un mare dirijor. Si mai e o ciudatenie. Pentru cine vor sa-l -umanizeze- pe Nastase marii sai consilieri de imagine. E stiut deja ca la sate, in mod surprinzator, Nastase sta in sondaje mai bine decat Basescu. Deci datul cu coasa si cu sapa nu erau neaparat necesare. Basescu il invinge pe Nastase la orase, unde nimeni nu tine sa-l vada pe candidat cu poalele in cap, cu flinta dupa iepurasi sau cu bombonelul intre dinti. Oamenii acestia sunt preocupati de neajunsurile administrative si de coruptie, nicidecum de amenintarile lui Nastase ca si el a trait in Colentina. Sub aripa cui au crescut in Romania marii corupti?

Poate ca de data asta Adrian Nastase ar fi avut succes mai mare intre oraseni daca s-ar fi delimitat ca imagine de Ion Iliescu – caci despre aripile sale e vorba – incercand sa fie el insusi si nu sa copie, stangaci si cu un vizibil disconfort, din stilul de om din popor al mentorului sau politic. Din pacate pentru actualul premier, pana si campania sa e teleghidata tot de la Cotroceni. Transplant artificial de electorat precedat de o operatie de chirurgie plastica.

Daca Adrian Nastase ar fi trecut timp de doi-trei ani printr-un proces de -umanizare-, daca strategii din Baneasa ar fi crosetat mult mai eficient in anii acestia pe tema coruptiei, daca cei doi nu ar fi intemeiat prin atitudinile lor ideea rupturii intre palate, poate ca acum abordarea strategica a PSD pentru prezidentiale ar fi fost eficienta. Asa, incercarea lui Nastase de a arata ca e om din popor e la fel de gresita ca si cea a lui Traian Basescu de a se prezenta drept un om cu multe relatii in mediul occidental.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.