Home Politic O nouă minciună marca Gabriela Firea

O nouă minciună marca Gabriela Firea

DISTRIBUIŢI

Gabriela Firea nu ne mai surprinde deloc atunci când minte. Astăzi, cu ocazia începerii noului an școlar aceasta a postat pe contul său de facebook că a fost dascăl. Contextul fiind legat de anul școlar înțelegem că nu se referă la faptul că ar fi fost cântăreț de biserică, ci învățător, institutor sau profesor. Doar că nici în biografia depusă la Senat și nici în CV-ul postat pe site-ul său nu apare că ar fi practicat o asemenea meserie. Mai mult aceasta povestește că încă „a fost atrasă încă de pe băncile liceului de presă” și că a început cu o colaborare la săptămânalul „Pur și simplu” din Bacău, apoi s-a angajat ca reporter la cotidianul PSD-ist „Azi”, la Radio Contact, TVR unde „a activat” până în 1999 când a devenit purtătoare de cuvânt a Guvernului de unde a plecat în 2001 la INTACT. Așadar nu există nicio breșă în CV-ul ei când ar fi putut ea să fie „dascăl”.
Firea a mințit și fabulat de-a lungul timpului de multe ori.
Conform DEX, mitomania este o boală mintală caracterizată prin nevoia patologică a unor persoane de a altera adevărul, de a fabula, de a inventa povești care le avantajează.

De exemplu purtătoarea de cuvânt a PSD a remis în urmă cu câteva luni presei un comunicat în care scria: „Guvernul Ponta a realizat cea mai mare creștere a numărului de kilometri de autostradă din ultimii ani. Mai precis, în perioada 2012-2014 au fost construiți cca 700 de Km de autostradă, cu cca 300 Km mai mult decât în perioada 2000-2011. Tocmai de aceea, PNL trebuie să știe că, dacă există un guvern care poate duce la bun sfârșit marile proiecte de autostradă, inclusiv autostrada Pitești-Sibiu, acela este Guvernul Ponta”.

Ceea ce declară madam Pandele înseamnă așa: 100 km făcuți de Ceaușescu, București-Pitești, 400 km construiți de Boc și 700 construiți de Ponta. În total 1200 km de autostradă construiți până în 2014 în România. Oare Firea are creierul brăzdat de autostrăzi sau din contră?
Până în prezent în România sunt construiți 684,7 km de autostradă. Din care 109,6 făcuți de Ceaușescu, 152 km făcuți până în 2007 iar restul de 423,1 km au fost inaugurați începând cu decembrie 2009.

Promovează pe blogul personal articole de genul „Gabriela Firea a întors toate privirile la Conferința județeană a PSD”
A acuzat PNL de iresponsabilitate pentru că a contestat Legea Bugetului la CCR deși PSD contestase și el chiar de două ori: prima dată în 1998 și a doua oară în 2005, ambele sesizări fiind respinse de CCR.
A remis un comunicat în care concluziona că presa și opoziția au blocat apariția noilor manuale pentru clasele I și a II-a deși ulterior ministrul Educației a fost schimbat din funcție.
În ianuarie 2010 la înmormântarea primului soț, l-a îngropat pe acesta cu câteva ore mai devreme decât anunțase pentru ca fiul acestuia din prima căsătorie să nu poată participa.
La sfârșitul lunii mai 2010, întrebată de Cristian Boureanu dacă are un amant, aceasta s-a simțit lezată și l-a dat în judecată pe acesta cerându-i 500.000 EURO despăgubiri. După două luni, aceasta se căsătorea cu Florentin Pandele urmând chiar să îmbrace și o rochie albă. Evident că de la Boureanu nu a mai luat niciun leuț.
În anul 2014, Firea pierde definitiv la Înalta Curte procesul în care Narcisa Iorga o acuzase de ultraj, șantaj și amenințare, rămânând cu amenda aplicată de procurori.
În vara lui 2014 fiul său din prima căsătorie pică BAC-ul cu nota 1,2 la Limba Română. Reușind să treacă în sesiunea din toamnă, Firea cu prima ocazie a declarat:„este o minciună că fiul meu a picat Bac-ul”.
A urmat campania electorală în care aceasta a avut atacuri furibunde la familiile care nu au copii, pentru care a și fost avertizată de Consiliul Discriminării, la românii din diaspora, la Traian Băsescu, la Șeful Comisiei Externe din Bundestag, la presă și la oricine i-a ieșit în cale și nu-l adula pe Victor Ponta.
Firea tot își laudă proiectul de lege privind castrarea violatorilor și pedofililor pe la televizor, mințind că acesta a fost votat cu o largă majoritate în SENAT. Adevărul e că legea a trecut tacit de SENAT și este greșită așa cum a constatat Consiliul Legislativ, ea prevăzând castrarea persoanelor care sunt condamnate în urma unei încăierări și nu a unui viol sau a pedofiliei.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.