Acasă Politic Obscurul ministru Nelu Tătaru nu a inițiat OUG pentru ca Unifarm să...

Obscurul ministru Nelu Tătaru nu a inițiat OUG pentru ca Unifarm să poată valorifica la prețuri mai mici stocurile uriașe care vor expira în curând

DISTRIBUIȚI

Recorder.ro a intrat în posesia inventarului Unifarm, care arată că în depozitele companiei se așterne praful pe cantități imense de echipamente medicale care nu mai pot fi valorificate: 26 de milioane de măști, 2,3 milioane de combinezoane, aproape 200 de tone de dezinfectant, peste un milion de mănuși, sute de ventilatoare de terapie intensivă sau de transport. O parte din această marfă va expira în curând, o parte e de proastă calitate, iar restul este prea scumpă. Unifarm a cumpărat-o cu sume exorbitante, iar legea nu-i permite să vândă la prețuri mai mici. Din acest motiv, niciun spital nu vrea să cumpere de la ei, scrie Recorder într-o investigație despre Unifarm, companie aflată în pragul falimentului. Citește integral pe recorder.ro.

Fără nicio anvergură, obscurul ministru Nelu Tătaru nu a inițiat vreo ordonanță de urgență care să modifice legislația pentru a permite Unifarm să valorifice stocurile la prețuri mai mici decât cele de cumpărare pentru a limita pierderile companiei și totodată pentru a diminua prejudiciul adus UNIFARM de fostul director general, Adrian Ionel. Pe măsură ce stocurile expiră, acestea vor fi casate și distruse.

Citește și Șeful Unifarm a mai reziliat intempestiv un contract de 40,8 milioane de RON încheiat cu o firmă din Huși, orașul ministrului Tătaru

Înconjurat de neamuri și cumetri numiți fără concurs în funcții publice de răspundere, Tătaru nu mai vine pe la minister, susțin surse din interior și nici nu mai apare la televizor să bată câmpii cu cocoașa platoului descendent al pantei ascendente, apariții care i-au generat în județul Vaslui unde a candidat pentru un post de deputat o pierdere de 15% din voturile câștigate la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

 

1 COMENTARIU

 1. Nelu Tataru ca si precedesorii sai de pe aceasta functie a fost promovat de partid pentru a face imaginea publica pozitiva prin faptul ca este la baza medic specialist, ca reprezinta un reper de incredere si un om dialog care intelege si mai ales identifica solutii pe care le propune sefului sau LUDOVIC ORBAN pe domeniul sau de activitate.
  Pe plan imagistic, mijloacele de televiziune l-au prezentat pe acest Nelu Tataru ca fiind extrem de apropiat de personalul medical din spitale, a dat mesaje de felicitare de ziua asistentilor medicali, a promovat sporuri fabuloase personalului din aparatul birocratic al Ministerului si din DSP-uri , inventand tot felul de sporuri, nu -i asa ca sunt in linia intai cu COVID-ul, s-a prezentat ca televizuini cu mesaje sacadate citez sa mai rezistam un pic, sa fim uniti, a avut intuitia sa fie vazut ca aduce un avion al armatei pentru a -l ajuta pe colegul sau ranit in stupidul accident de la Piatra Neamt si cam atat.
  Te intrebi, sunt liberali probabil ca sunt si intelectuali , sunt bine intentionati, se sacrifica si renunta la avantajele materiale pentru a combate aceasta cumplita pandemie, mai ales ca se anunta bombastic, inclusiv la nivel de Cotroceni ca se vor aduce bani de la UE pentru a se plati suplimentar din fonduri europene personalul implicat direct in combaterea pandemiei,
  Si ca sa vezi seful sau LUDOVIC ORBAN iese la televiziuni si anunta radios ca a deblocat de la bugetul de stat 1000 de posturi de asistenti comunitari si astfel a rezolvat problema deficitului de medici de familie – adica pe zona de preventie si incepi sa ai serioase dubii, fie primul ministru a fost in mod intentionat dezinformat de catre consilierii sau poate de Nelu Tataru, fie ambii sunt incompenti si demagogi – adica ceea ce ar trebui sa l puna serios pe ganduri pe Klasu Johannis -cel putin din punct de vedere al mentalitatii de om cu educatie si nivel intelectual pragmatic , calitati pe care le admiram la poporul german.
  Intrebati-l pe Nelu Tataru daca in calitate de medic de spital intelege termenul de preventie si de in calitate de decident aflat la butoanele sanatatii din Romania este resposnabilul care a exclus din personalul din linia intaiasistenta medicala primara si ca prin modul de alocare a fondurilor destinate asistentei medicale primare este cel care pune cruce asistentei medicale primare din Romania.
  A decedat la locul de munca un medic de familie, in varsta de 46 de ani, iar comunicatul DSP-ului adica al entitatii care reprezenta Ministerul Sanatatii a fost prezentat pe televiziuni citez > resuscitarea medicului a esuat, a murit de Covid 19 , se va face ancheta pentru a vedea daca medicul nu a infectat si alte persoaane.
  Cand un militar este ranit sau moare la datorie, este un erou, cand medicii specialisti din spitale au decedat de COVID 19, inclusiv Nelu Tataru si-a gasit timp pentru a-i omagia, firesc am zis, dar cu mediul de familie de ce nu ai procedat la fel domnule chirurg Nelu…
  Te intrebi oare in Romania condusa de acest presedinte chiar nici un consilier nu a avut curajul sa-i spuna presedintelui ca succesul combaterii acestei pandemii se face in echipa, iar ministrii sai fac tocmai invers prin actiunile lor distrug relatia de incredere cu personalul din linia intai – asistenta medicala primara.
  Probabil ca medicii de familie care-si mai fac inca activitatea pentru a sustine sau a face fata provocarilor acestei pandemii sunt in opinia acestui Nelu Tataru, Costache, Orban si alti pnl -isti niste persoane incomode , de care societatea civila nu mai are nevoie iar decicentii au ajuns la concluzia ca este momentul desfiintarii preventiie medicale din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.