Acasă Politic Olguța Vasilescu: Creşterile mari de salarii încep din 2019 pentru bugetari

Olguța Vasilescu: Creşterile mari de salarii încep din 2019 pentru bugetari

DISTRIBUIȚI

Deși mulți oameni au primit salarii mai mici începând cu 01 ianuarie 2018, Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, insistă că salariile bugetarilor nu au scăzut, comentând că aceia cărora li s-au micşorat veniturile nu depăşesc un procent de 3%, însă aceştia nu vor avea curaj să-şi arate fluturaşul de salariu pentru că aşa s-ar vedea sumele mari pe care le primeau.

„Cei care se aşteptau să le scadă salariile au primit fluturaşi şi au văzut că nu le scad şi nu mai au de ce să fie nemulţumiţi. Iar cei care au primit fluturaşii şi au văzut că le scad probabil că nu or să vă trimită niciodată fluturaşii pentru că sumele sunt foarte mari şi atunci aţi vedea de unde le-a scăzut salariul. La aproximativ 3% dintre bugetari scad salariile, nu mai mulţi. (…) E adevărat că se creşte pe diferenţă din anul 2019. Abia atunci cei cu salarii mici vor avea creşteri mult mai mari decât ceilalţi. Anul acesta e cel mai greu an din punctul de vedere al legii salarizării pentru că unii, 3%, scad, iar pentru ceilalţi s-a asigurat transferul contribuţiilor şi foarte puţin le-a crescut netul. Creşterile mari încep din 2019 pentru bugetari. În ceea ce privește salariile profesorilor și ale medicilor, și acolo vor fi înregistrate creșteri. „Profesorii au o creștere de 29% de la 1 martie. Pentru medici la fel, e foarte clar ce se întâmplă de la 1 martie. Urca pe grila din 2022. Medicii și asistentele, spre deosebire de toți ceilalți bugetari. Sunt categoria favorizată a acestei legi”, a declarat, duminică seară, ministrul Muncii, la Antena 3.

2 COMENTARII

  1. Acesti oameni care ne conduc , nu au nici cea mai mica intentie de a face ceva bun in aceaste tara . Ii intereseaza strict continuarea la conducere. Pai in 2019 v-a fi an electoral , gandul PSD-ALDE este cum sa continue dezastrul pentru Romania sin paralel cu bunastarea lor. Acestia sunt de fapt” statul paralel”. Ei cei „destepti” si masa mare, de oameni” care duc greul muncind.

  2. GETA – SA SE MAREASCA SALARIILE LA TOTI BUGETARII CU UN PROCENT MAI MARE NU DECIT LA MEDICI SI PROFESORI PTR CA TOATA LUMEA MUNCESTE LA SERVICIUL CARE IL ARE NU DECIT PROFESORII SI MEDICI ,TOTI AVEM O RASPUNDERE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.