Acasă Politic Opozitia ii cere lui Iliescu sa nu promulge Codul fiscal

Opozitia ii cere lui Iliescu sa nu promulge Codul fiscal

DISTRIBUIȚI


Vicepresedintele Partidului Democrat, Adriean Videanu, solicita presedintelui Ion Iliescu sa nu promulge Legea privind Codul fiscal si sa inceapa consultari pe aceasta tema cu specialisti in domeniu reprezentand mediul economic, de afaceri, ai societatii civile. -Partidul Democrat considera ca Legea privind Codul fiscal este cea mai importanta lege dupa Constitutie si elaborarea acestuia, fara consultarea principalilor beneficiari ai Codului fiscal, este o grava greseala. Actualul proiect de lege privind Codul fiscal a fost elaborat intr-o totala confuzie si reprezinta insumarea aleatorie a 13 texte de acte normative-, sustine Videanu in declaratia sa de presa. De asemenea, Partidul Democrat avertizeaza asupra faptului ca -in maximum sase luni de la aplicarea Codului fiscal, rezultatul va fi dezastruos creand confuzie in materie de obligatie fiscala a contribuabilului-, se mentioneaza in aceeasi declaratie.


PUR militeaza pentru eliminarea impozitului pe profitul reinvestit

Tot ieri, Partidul Umanist i-a cerut, de asemenea, presedintelui Ion Iliescu sa-si mentina sprijinul in privinta neimpozitarii profitului reinvestit, promisiune facuta delegatiei umaniste cu prilejul primirii acesteia la Cotroceni. PUR ramane ferm pe pozitie si va face absolut tot ce este posibil pentru ca intreprinzatorii romani sa nu mai plateasca impozit pe profitul reinvestit. -Solicitam tuturor organizatiilor profesionale, tuturor intreprinzatorilor, tuturor patronatelor si tuturor cetatenilor care doresc independenta economica sa ne sprijine astfel incat viata lor sa nu mai fie conditionata de factorul politic-, cere PUR in apelul sau. In acest sens, din 5 ianuarie 2004, Partidul Umanist va declansa o actiune de strangere de semnaturi in sprijinul unei initiative legislative pentru eliminarea impozitului pe profitul reinvestit, ce va fi depusa de reprezentantii sai in parlament.

Camera Deputatilor a votat, joi, proiectul de lege privind Codul fiscal, act normativ care va intra in vigoare la inceputul anului viitor. Majoritatea deputatilor – 178 – au votat -pentru-, in timp ce 36 (din opozitie) au respins proiectul. La dezbaterea in plen, deputatii nu au adus modificari majore fata de varianta votata miercuri de Comisia de buget-finante. Ei au amendat proiectul initial, care stipula ca producatorii de tuica trebuie sa-si litreze cazanele perntru a putea fi inregistrata productia. Textul modificat prevede ca se supune acestei regului tuica destinata vanzarii, dar nu si cea pentru consum propriu.

Un amendament PNL, conform caruia taxele speciale se platesc de catre cei care au domiciliul sau lucreaza in localitatea respectiva, a fost respinsa. Liberalul Eugen Nicolaescu a explicat ca ideea era de a evita taxele de genul celei de acces, impusa de primarul de Constanta.

Codul, care a fost adoptat deja la Senat, intra in vigoare la 1 ianuarie 2004, cu exceptia situatiilor in care, pentru unele prevederi, este indicata o alta data de aplicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.