Acasă Politic Parlamentarii au votat: vor lua lunar cât 15 PENSII MINIME

Parlamentarii au votat: vor lua lunar cât 15 PENSII MINIME

DISTRIBUIȚI

Parlamentarii PSD-UNPR-PC-PLR-UDMR-minorități au votat, miercuri, proiectul de lege privind pensiile speciale pentru deputaţi şi senatori. În acest sens, s-au înregistrat peste 303 de voturi pentru, 124 împotrivă şi două abţineri. Proiectul prevede că parlamentarii beneficiază de pensii care ar putea ajunge la peste 4.000 de lei pentru un ales cu trei mandate.

Senatorii şi deputaţii, reuniţi marţi în ședință comună, au dezbătut proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari, pe care l-au şi votat.

PNL a propus vot nominal, dar propunerea a fost respinsă, procedându-se la vot deschis prin ridicare de mână.

Reprezentanţii PNL au susţinut respingerea acestui proiect, în timp ce aleşii PSD, UDMR, ai minorităţilor şi PC au susţinut aprobarea sa.

La dezbaterile din plen, deputatul PSD Anghel Stanciu le-a spus deputaţilor şi senatorilor din sală să-şi ia Parlamentul înapoi, pentru „un Parlament curat, puternic, perfecţionist”, citând astfel din discursul din Parlament al preşedintelui Klaus Iohannis de la învestire, în care îndemnă la reunţarea la populism şi pledează pentu un Parlament puternic.

„Sper că sunteţi de acord cu aceste gânduri de început a mandatului domnului preşedinte. 9 februarie 2015 a fost în gândirea şi speranţa tuturor o bornă de hotar, când am crezut că perioada populismului nociv în democraţie a început să apună. Acesta este principalul motiv pentru care 255 de parlamentari au iniţiat prezenta iniţiativă, considerând că momentul menţionat de Iohannis a sosit, să ne debarasăm de populism”, le-a spus Stanciu, parlamentarilor din dreapta sălii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.