Acasă Politic PD se considera mai social-democrat decat PSD

PD se considera mai social-democrat decat PSD

DISTRIBUIȚI

Grupurile parlamentare ale PD din Camera Deputatilor si Senat au semnat, ieri, o declaratie intocmita contracronometru, prin care subliniaza diferenta -ideologica, politica si pragmatica- dintre PD si PSD. Liderii celor doua grupuri, deputatul Liviu Negoita si senatorul Maria Petre, au declarat ca democratii -resping categoric stilul politic agresiv si arogant promovat de PSD-. Diferenta dintre PD si PSD provine din -atitudinile diferite fata de reducerea saraciei si a marginalizarii sociale, fata de dezvoltarea agriculturii si a satului romanesc, fata de forma administratiei publice centrale si locale, fata de combaterea coruptiei si reforma justitiei-.


-Ce s-a intamplat este o diversiune. Vom continua sa ne privim in aceeasi oglinda cu PSD, care sta la usa Internationalei Socialiste de 11 ani, iar noi suntem membri de atatia ani-, a spus Maria Petre. Liviu Negoita a declarat ca PD nu este afectat de infiintarea -unor comitete sau comisii de catre PSD-, dar a recunoscut ca -presiunile sunt enorme-. -Nu avem in vedere masuri de a-i chema pe membrii PD sa jure ca nu pleaca la PSD-, a adaugat el.

O ciorna a declaratiei, ratacita in sala de sedinte a grupului PD din Camera Deputatilor, califica mafia si coruptia din sistemul politic si economic ca fiind -organizate pe principii de tip mafiot-. Scrisa de mana, pe spatele ultimei foi, era o remarca: -Ceea ce ne-a despartit in martie 1992 ne desparte si mai puternic astazi, dupa 11 ani-. Din declaratia distribuita presei lipseau aceste completari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.