Acasă Politic PDSR apara cu dintii UDMR

PDSR apara cu dintii UDMR

DISTRIBUIȚI

Schimbarea radicala de atitudine a presedintelui liberal, Valeriu Stoica, la sedinta de vineri a Delegatiei Reprezentantilor PNL, nu a trecut neobservata. Criticile acestuia la adresa UDMR si a formatiunilor politice pe criterii etnice a readus in actualitate teza vehiculata indelung de catre PRM, de desfiintare a UDMR. Uniunea nu este inregistrata la tribunal, potrivit Legii partidelor politice, ca un partid, ci ca o asociatie politica si culturala pe criterii etnice.

PDSR crede ca Stoica e intr-o pozitie jenanta

Senatorul PDSR Ion Solcanu considera ca Valeriu Stoica s-a pus intr-o situatie jenanta cand a afirmat ca UDMR ar trebui desfiintata. -Dl Stoica reia o serie de elemente din practica PRM. Din pacate, o face cu foarte mare intarziere, in speranta de a recupera distanta imensa ce separa PNL de PDSR-, a declarat liderul PDSR. La intrebarea privind legalitatea functionarii UDMR, senatorul Solcanu nu a raspuns.

PRM: UDMR nu e un partid legal!

Prim-vicepresedintele PRM, Corneliu Ciontu, s-a aratat ieri nedumerit de cererea liderului liberal, Valeriu Stoica, privind desfiintarea UDMR, atat timp cat -repetatele apeluri ale PRM pe aceasta tema au ramas fara ecou-. El spune ca -s-a dovedit inca o data faptul ca in politica romaneasca se lucreaza dupa interese imediate si nu dupa principii ce tin de programe si doctrine politice-. Criticand -inconstanta politicii liberale-, prim-vicepresedintele PRM a declarat ca nu intelege de ce -pana in momentul in care nu a mai obtinut concesii de la PDSR, PNL nu a constatat ca UDMR nu este un partid legal-, mai ales ca cele doua formatiuni au fost aliate la guvernare. (C. Anghelache)


Basescu ia apararea formatiunii maghiare

Referindu-se la cererea presedintelui PNL, Valeriu Stoica, de a se desfiinta UDMR, vicepresedintele PD, Traian Basescu, a declarat: -Nu am vazut prestatie mai proasta la un om politic roman in ultimii cinci ani decat cea prin care Valeriu Stoica cere desfiintarea UDMR. Constitutional, UDMR nu incalca dreptul de libera asociere. Pretentiile excesive ale UDMR nu se combat, insa, prin cererea de desfiintare a acestei formatiuni, ci prin echilibru in tratativele politice cu reprezentantii UDMR si, mai ales, prin abordarea unitara a problematicii minoritatilor din Romania. Nu vad de ce generam prin legislatie o discriminare pozitiva in favoarea UDMR cand in Romania avem tigani (rromi), macedoneni, ucraineni, sarbi, turci, tatari. De ce nu tratam unitar problema minoritatilor, ca si ca cand UDMR ar fi unica minoritate-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.