Acasă Politic PDSR arunca in -penal- razboiul cu PNL

PDSR arunca in -penal- razboiul cu PNL

DISTRIBUIȚI

Octav Cozmanca il acuza pe Ludovic Orban de abuz in seriviciu

Ieri s-a consumat o noua batalie din razboiul declansat de PDSR impotriva liberalilor ca urmare a anuntului privind rezilierea protocolului de colaborare. Prima victima, presdintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Ludovic Orban, a fost acuzat de abuz in serviciu, dupa ce fusese eliberat din functie pe baza unei legi abrogate. In replica, Orban a aratat ieri ca il va da in judecata pentru calomnie pe ministrul Octav Cozmanca daca vor mai fi lansate acuzatii neadevarate la adresa lui. Amenintarea privind declansarea unei anchete la Agentie il lasa indiferent pe reprezentantul PNL, care arata ca nu mai de mult de o luna s-a facut un control riguros care l-a gasit curat.


Guvernul a demarat o ancheta la ANFP

Ministrul administratiei publice, Octav Cozmanca, a anuntat, ieri, in cadrul teleconferintei cu prefectii ca Guvernul a dispus o ancheta mai ampla la Agentia Nationala a Functionarilor Publici ale carei rezultate vor fi prezentate foarte curand.

In context, Cozmanca a precizat ca eliberarea din functie a sefului acestei agentii, liberalul Ludovic Orban, s-a produs din cauza unor abateri grave si nu din ratiuni politice.

-Domnul Stoica este martor in privinta chichitelor de genul asta. Ar trebui sa vada insa cum s-a condus aceasta tara timp de patru ani prin sute si sute de ordonante-, a spus ministrul, referindu-se la faptul ca PNL il incrimineaza pe premier pentru ca l-a eliberat pe Orban in baza unei lgi care a fost abrogata.

Octav Cozmanca spune ca in condica Agentiei figura si o directoare de la SGG, trecuta pe postul de consilier. Mai mult, conform spuselor ministrului, vicepresedintele ANFP, Adrian Oghina a adus-o ca director general in agentie si pe sotia sa.

-Se pare ca sunt si alte bisericute, familiute in acesta agentie. De aceea, repet, Ludovic Orban a fost eliberat pentru abuz in serviciu-, a conchis Octav Cozmanca. El spune ca decizia de eliberare era pregatita de multa vreme.

-Intr-o decizie nu se ia in considerare preambulul, ci articolul unic, or, acum sunt un chitibusar. Vom face un audit serios, astfel incat Orban sa nu mai faca pe ingerasul. Daca faptele vor imbraca aspecte penale, vom vedea, la prima vedere, sunt, dar nu facem procese de intentie-, a mai afirmat ministrul.

Orban ameninta cu justitia

Aruncarea in -penal- a razboiului politic l-a iritat pe liberalul Ludovic Orban, care a amenintat ieri ca il va da in judecata pentru calomnie pe Octav Cozmanca. Ministrul administratiei publice l-a acuzat pe fostul sef al Agentiei Nationale a Functionarilor Pulica de abuz in serviciu. -Sageata- a fost lansata la cateva zile dupa ce liberalii au facut public ca eliberarea din functie, semnata de primul-ministru, contine o ilegalitate prin invocarea unui act normativ care nu mai este in vigoare.

-E simplu sa arunci cu noroi in cineva fara sa precizezi motivele. Aceste afirmatii sunt la limita calomniei si, daca vor fi lansate acuzatii neadevarate, ma voi adresa instantei-, a precizat Ludovic Orban.

Controlul sangeros anuntat de Cozmanca nu il sperie pe demnitarul liberal. Orban arata ca, in urma cu o luna de zile, un domn, Petre Petre a studiat toate dosarele de la Agentie si nu a gasit nimic-. In plus, joi a mai venit in ancheta inca o delegatie, care a pleca fara sa arunce nici o bila neagra la adresa sefului Agentiei. Ludovic Orban respinge si atacurile privind angajarile -de familie-, aratand ca sotia vicepresedintelui, Domnita Oghina, a fost angajata prin concurs, la 5 mai 2000, de postul de director economic.

-Am constiinta linistita pentru ca am luat toate deciziile conform legilor in vigoare-, spune fostul sef al Functionarilor Publici. El nu are insa o arhiva personala si nu exclude -fabricarea- unor dosare de catre PDSR pentru a-i afecta imaginea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.