Acasă Politic PDSR porneste razboiul impotriva PNL

PDSR porneste razboiul impotriva PNL

DISTRIBUIȚI

Actiunea PNL si PD de a contesta, la Curtea Constitutionala, Legea bugetului de stat este iresponsabila, a declarat, ieri, prim-ministrul Adrian Nastase.

El a aratat ca este pentru prima data cand bugetul este contestat la Curtea Constitutionala si ca, in general, a existat pana acum din partea fortelor politice din opozitie -o anumita forma de intelepciune-, acestea intelegand faptul ca o astfel de actiune presupune amanarea aplicarii Legii bugetului cu cel putin doua saptamani si abtinandu-se de la o astfel de procedura.

PDSR a inceput deja represaliile. Prima miscare sangeroasa a PDSR dupa -rebeliunea- PNL, care a anuntat ca va rezilia Protocolul de colaborare, s-a produs marti seara prin decapitarea lui Ludovic Orban. Membru in Biroul Permanent Central al PNL, Orban detinea de un an functia de presedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. Dupa ce liberalii au contestat Legea bugetului la Curtea Constitutionala, PDSR a declansat razboi Partidului National Liberal, destituindu-l pe Ludovic Orban.

Decizia de eliberare din functie poarta semnatura primului-ministru si contine o grava ilegalitate, dupa cum sustine seful demis al Functionarilor Publici. Acesta a fost dat afara invocandu-se o lege… abrogata – Legea 37/1990 privind organizarea Guvernului, care a fost inlocuita cu o noua lege intrata in vigoare la 26 martie 2001, prin care se stabilea o noua -organigrama- a Executivului. In plus, Orban arata ca hartia prin care este exmatriculat din fruntea Agentiei Functionarilor Publici nu are nici avizul Directiei Juridice si nici OK-ul de la Resurse Umane.

Ieri, inainte de sedinta BPC, Ludovic Orban era hotarat sa nu atace in justitie decizia cu pricina, fiind convins ca nu este un conflict de munca, ci -inceputul unei vendete politice a PDSR-. -Este rezultatul pozitiei PNL, care si-a anuntat intentia ruperii Protocolului pe care eu am sustinut-o si o sustin in continuare, pentru ca PDSR nu si-a respectat nici un angajament. PDSR trebuie sa-si asume raspunderea pentru toate incalcarile Statutului functionarilor publici de catre ministrii sai-, arata demnitarul liberal. Desi pe toata perioada supravietuirii Protocolului cu liberalii, pedeseristii au scos din scena peste 100 de membri PNL cu functii de conducere (din cei peste 250), abia in aceasta saptamana puterea a atacat o persoana din staff-ul PNL. Decizia de eliberare din functie a lui Ludovic Orban echivaleaza, practic, cu o declaratie de razboi a PDSR, cu atat mai mult cu cat, din declaratiile lui Orban, seful sau direct Octav Cozmanca, nu avea nici o intentie -criminala- saptamana trecuta. Atunci, fostul sef al Agentiei i-a prezentat din nou ministrului proiectele de hotarari guvernamentale – blocate dupa instalarea noii puteri – prin care se reglementau conditii sangeroase pentru concursurile destinate functionarilor publici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.