Acasă Politic PDSR si-a tras remorca sindicala

PDSR si-a tras remorca sindicala

DISTRIBUIȚI

Pacea sociala se asterne si in Kisseleff, dupa ce aceasta s-a instaurat mai intai in Palatul Victoria, Guvernul semnand acum cateva luni un pact social cu sindicatele si cu patronatele. Primul-ministru Adrian Nastase a reusit ieri sa mai dea o lovitura de imagine si pe linie de partid, astupand gura a aproximativ un milion de membri de sindicat, inrolati in CNSLR-Fratia.

Dupa sedinta Biroului Executiv Central al PDSR, premierul a semnat, de fata cu presa, un acord de colaborare dintre PDSR si CNSLR-Fratia, cosemnatar fiind, din partea reprezentantilor muncitorilor, presedintele confederatiei, Marius Petcu. -Acordul reprezinta, de fapt, o continuare a relatiilor privilegiate pe care PDSR le are cu sindicatele si el confirma afilierea noastra comuna la ideologia social-democrata-, a explicat Nastase motivele intelegerii parafate printr-un document. De altfel, partidul de guvernamant si CNSLR-Fratia au mai semnat anul trecut, in februarie, un acord de acest gen. Pe atunci, PDSR se afla insa in opozitie. Potrivit premierului, -acordul are rostul de a ne informa reciproc in legatura cu deciziile majore si de a crea un cadru de consultari in privinta stadiului programului de guvernare-. In plus fata de vechea intelegere, si-au facut loc -observatorii-, in sensul participarii, prin reciprocitate, a cate doi-trei reprezentanti ai PDSR la Comitetul Director al Confederatiei si ai CNSLR-Fratia la BEx-urile partidului de guvernamant. -Vom evita astfel informatiile distorsionate si vom milita impreuna pentru construirea Polului Social-Democrat-, a precizat Nastase.

Totodata, la nivel teritorial, intre filialele PDSR si cele ale CNSLR-Fratia se vor realiza acorduri destincte si se vor pune bazele unor -cluburi social-democrate pentru a face mai bine cunoscute ideile social-democrate-.

Primul-ministru pretinde ca este constient de faptul ca -fara o buna guvernare nu exista liniste sindicala-. El nu-si face iluzii ca intelegerea Guvernului cu sindicatele si cu patronatele poate stopa miscarea sindicala. -E vorba despre o formula de incredere, de comunicare, de consultare-, a explicat intr-un mod simplist Adrian Nastase.

Optiunea social-democrata a sindicatelor

In numele a circa un milion de sindicalisti, presedintele CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a promis ca acest acord nu va fi -unul formal, pentru imagine-. El sustine ca membrii de sindicat pe care-i reprezinta au optiuni ferme pentru social-democratie si ca au gasit in PDSR partidul care este cel mai bine ancorat in aceasta doctrina. -E clar ca miscarea sindicala are acest tip de orientare-, a aratat liderul sindical. El sustine cu tarie faptul ca semnarea acestui acord nu incalca prevederile legale in sensul interzicerii sindicatelor de a face politica. De altfel, -o parte dintre colegii nostri sunt deputati PDSR. Ei ne sunt utili in privinta procedurilor, mult mai deschise pentru promovarea unor proiecte de lege-. In plus, -nu exista incompatibilitati cu Statutul CNSLR-Fratia. Ne folosim de orice tip de relatii de colaborare. Am semnat pana si cu Jandarmeria Romana-, a mentionat Marius Petcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.