Acasă Politic Pe scurt

Pe scurt

DISTRIBUIȚI

Fara mandate

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a cerut ieri demisia prefectilor care nu au emis ordinele de incetare a mandatului pentru primarii care au parasit partidul pe listele caruia au fost alesi. -Prefectii aveau obligatia, potrivit legii care le reglementeaza activitatea, sa constate aceasta schimbare si sa emita ordine de incetare a mandatului primarilor care au trecut de la un partid la altul-, a declarat Nicolicea. Acesta a mai precizat ca formatiunea din care face parte a inceput demersurile pentru a-i ataca in contencios administrativ pe prefecti pentru neglijenta si abuz in serviciu. -Guvernul are doua posibilitati: ori ii demite pe toti prefectii, ori emite o ordonanta de urgenta prin care sa se specifice ca in timpul guvernarii portocalii legea este facultativa sau nu se respecta-, a mai spus ironic pesedistul. (M.D.)

La suparare

Dupa ce PNL a sacrificat doi deputati pentru a-si sustine declaratiile ca se leapada de colaboratorii din partid ai Securitatii, una dintre -victimele- campaniei, Ioan Ghise, a contestat excluderea sa. Desi deputatul a argumentat ca decizia PNL incalca tocmai statutul partidului, purtatorul de cuvant liberal, Varujan Vosganian, a apreciat ca declaratiile lui Ghise -sunt facute la suparare-. -Toata saptamana am dat raspunsuri domnului Ghise. Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt clare: PNL nu mai doreste in partid fosti informatori ai Securitatii. Aceasta este legea morala votata in PNL si trebuie sa se supuna-, a retezat Vosganian tentativele lui Ghise de a schimba hotararea prin care s-a decis excluderea sa din partid. (D.C.)

Neseriozitate

Nemultumit ca n-a avut succes cu o initiativa legislativa, vicepresedintele PD Ioan Oltean si-a criticat colegii din Comisia pentru administratie publica din Camera Deputatilor. Potrivit lui Oltean, -lacunele- din actele normative din domeniul administratiei publice sunt cauzate de -bataia de joc- pe care o demonstreaza deputatii din comisia parlamentara. -Aceasta comisie, formata in marea majoritate din fosti prefecti, lucreaza doar ca sa treaca timpul si sa-si finalizeze ordinea de zi si nu aprofundeaza cu seriozitate actele normative-, a acuzat Oltean.

Nemultumire

Ţaranistii din Grupul pentru salvarea si reorganizarea PNŢCD au criticat dur actuala conducere a formatiunii, in frunte cu presedintele Gheorghe Ciuhandu. -Grupul- de taranisti i-a comparat pe liderii istorici ai PNŢCD, Iuliu Maniu si Ion Mihalache, cu liderii actuali caracterizati drept -fosti privilegiati ai partidului comunist, oameni care s-au folosit de partid pentru a parveni politic, corupti si lipsiti total de responsabilitatea civica a interesului national-. Ţaranistii din aceasta grupare il acuza pe Ciuhandu de schimbarea numelui formatiunii in PPCD, apreciind ca liderii partidului s-au folosit de aceasta maniera pentru a-si -perpetua propriile pozitii in partid-. (D.C)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.