Acasă Politic Pensiile speciale ajung și la 16.000 de Euro pe lună

Pensiile speciale ajung și la 16.000 de Euro pe lună

DISTRIBUIȚI

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, spune că toate cheltuielile cu pensiile speciale au crescut în ultimii 4 ani cu 60%, pensiile speciale ajungând și la 16.000 de euro pe lună.

”Cum se face că pentru unii sunt mereu bani?

Eliminarea tuturor pensiilor speciale trebuie să fie o prioritate pentru orice partid care își dorește binele României.

În perioada 2016-2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%. Un procent semnificativ. Pensiile ajung la niveluri exorbitante, de invidiat chiar și pentru cetățeni ai celor mai bogate țări de pe glob: 78.000 de lei pe lună, adică 16.000 de euro pe lună.

Nu am nicio problemă cu pensiile mari. Dacă cineva ajunge la acea sumă pentru că a economisit bani toată viața. I-a plasat în fonduri de pensii care i-au dat randament, și după o vârstă decide să trăiască din acei bani. Bravo lui. Chiar ar fi o poveste de succes pe care ar trebui să o lăudăm.

Aici însă nu e vorba de nicio poveste de succes. Pensia în cauză vine din banii pe care statul ni-i ia nouă, adică din banii noștri de taxe și impozite. Singura poveste de spus acolo este cea a unor privilegii date de stat celor mai influenți politic.

În același timp, taxarea muncii în România pe salariile mici este cea mai ridicată din toată Uniunea Europeană. Și, deloc întâmplător, tot la noi este și sărăcia în muncă cea mai mare, adică cei care, deși au loc de muncă și muncesc, tot în sărăcie se regăsesc.

Toate acestea nu sunt inevitabile. Putem să găsim bani și pentru reducerea impozitării muncii pe cele mai mici salarii și să scoatem milioane de români din sărăcie. Am candidat cu această idee centrală în campania electorală, iar ea se regăsește în programul de guvernare votat în parlament.”, susține Claudiu Năsui.

6 COMENTARII

 1. Domnule Nasui,

  E bine.Cele de 16.000 euro sunt exagerate.Dar..Intotdeauna este un dar, spui ca Pensia în cauză vine din banii pe care statul ni-i ia nouă, adică din banii noștri de taxe și impozite. NU!
  Acesti bani sunt din banii stransi de salariati de-a lungul timpului,dati statului SA-I INMULTEASCA, ca asta este menirea lui, sa aiba grija de Ion si Maria, care au COTIZAT.Ion si Maria la randul lor au sustinut pe Gheorghe si Marghioala care au cotizat acum 50 de ani si care la randul lor au beneficiat de banii celor care au pus primii banuti la fondurile de pensii nationale.
  Dpv economic, eu la acest moment am creante la stat.Pe care el cand va fi, conform legii trebuie sa mi i dea inapoi, inmultiti, pt ca este practic brokerul meu ocrotitor. Na, ca am facut si o gluma.

  Deci, eu cotizez si astept ca BANII MEI.Da,ai mei sa mi I dea statul inmultiti.Iar de randamentul lor trebuie sa te ocupi si dumneata.

 2. Catre Redactia Curentul,

  Sigur ca da. Dar in acest caz faceti distinctia intre indemnizatiile parlamentarilor si alte pensii mai mari care au avut ca baza contributivitatea si pe care le asimilati specialelor.
  Cu stima,

 3. ABORDARE MEGA PERVERSĂ. CINE-S PENSIONARII ??? OARE NU-S ĂIA CARE AU FĂCUT JUSTIȚIA= O. AZI ROMÂNIA E COLONIE. ALL RIGHT : DESFIINȚĂM TOT ȘI ANEXAREA ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.