Acasă Politic Pensiile speciale ale parlamentarilor vor fi scutite de cota de sănătate; bani...

Pensiile speciale ale parlamentarilor vor fi scutite de cota de sănătate; bani pentru mărirea salariilor medicilor nu mai sunt

DISTRIBUIȚI

Încântătorii noștri politicieni de la PSD au stabilit că pensiile speciale ale parlamentarilor ar fi prea rușinoase dacă ar mai fi și impozitate: 10.000 de lei pe lună pentru trei sau mai multe mandate, 7.000 de lei pentru două și 3.00 pentru un mandat. Cum să cotizeze parlamentarii la sistemul de sănătate? Ca pulimea? Așa că parlamentarii PSD Florin Iordache și Ioan Munteanu au inițiat rapid un proiect de lege prin care trec pensiile speciale în categoria prevăzută în Codul Fiscal ca venituri din alte surse și prin urmare nu mai sunt purtătoare de cotă de sănătate. Proiectul a fost înregistrat pe 11 septembrie, iar pe 19 septembrie comisia de resort, condusă de Ion Mocioalcă (PSD), a și depus raportul favorabil. Decizia finală va fi luată de plenul reunit unde PSD și ALDE au majoritatea necesară.
Vă dați seama ce tragedie ar fi ca de la 1 ianuarie să se oprească cota dublă de CASS de 11%, după trecerea cotelor de la angajator la angajat? Doar parlamentarii nu sunt ca orice cetățean obișnuit să plătească atâtea taxe!
Și deși pentru mărirea salariilor și scutirea de impozit promise medicilor nu sunt bani, iată că la rectificarea bugetară, Guvernul a aprobat un plus de 18,5 milioane de lei pentru Legislativ destinat plății pensiilor speciale pentru foștii parlamentari. Astfel, Camera Deputaților a primit în plus 12.500.000 lei pentru 480 de persoane, iar Senatul șase milioane de lei pentru 200 de foști senatori.

Chiar dacă de la 1 ianuarie 2018 pe hârtie, salariile medicilor vor crește cu 25% prin trecerea cotelor de impozite de la angajator la angajat și prin menținerea impozitului pe venit,  salariile nete vor crește cu 2,4%. Astfel, din salariul brut actual, se rețin angajatului 16,5% contribuții, diferența de 83,5% impozitându-se cu 16%, omul încasând 70,14% din salariul brut dar de la 1 ianuarie se vor reține 35,5% contribuții, diferența de 64,5% impozitându-se cu 10%, omul încasând 58,05% din salariul brut care a fost majorat cu 25%. Adică dintr-o sută de lei azi, medicul încasează 70,14 lei, de la 1 ianuarie 2018 suta va deveni 125 de lei iar medicul va încasa 72,56 lei. Ura!
Cea mai bună variantă pentru medici este acum în mod evident nu să plece în privat sau în străinătate, ci să se facă parlamentari, primari sau funcționari în administrația locală sau centrală. Se înscriu rapid în PSD, creier au din belșug, relații, de asemenea, – că doar ei i-au vindecat la un moment dat pe politicieni și pe neamurile lor – și trăiesc și ei, în sfârșit, bine. Fără stresul că le moare pacientul, că Olivia vrea oncologii și vaccinurile la închisoare, nu-i mai interesează ce mănâncă familia lor mâine că acum le ajunge salariul iar când se gândesc la pensie deja nu știu ce destinații exotice să aleagă să toace bănișorii. A se vedea medicii bogătani care au ales politica: Sorin Oprescu, Florian Popa, Bodog, Irinel Popescu, Florian Buicu etc., etc., etc.
Noi, pacienții, ne vom uita pe internet și la Anatomia lui Grey în reluare și ne vom diagnostica singuri iar farmacii sunt destule.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.