Acasă Politic Pleaca ai nostri, vin ai nostri si… ramanem tot ca prostii

Pleaca ai nostri, vin ai nostri si… ramanem tot ca prostii

DISTRIBUIȚI

In numarul trecut al ziarului nostru am publicat un material care a facut destul de multe valuri intrucat nimeni nu intelegea exact de ce ne-am suparat asa din senin pe primarul sectorului 4, Adrian Inimaroiu. Unii, din sfera opozitiei, aveau senzatia ca e vorba de o rafuiala democrato-liberala, altii, si mai putin cu picioarele pe pamant, speculau ca ar fi un articol comandat de PSD. In fine, apropiatii lui Inimaroiu nu stiau nici ei de unde i se trage.

Pentru ca insa nu puteam dezvalui intreaga poveste care ne-a facut sa sustinem ca Inimaroiu isi bate pur si simplu joc de cetatenii care l-au ales, materialul precedent a fost poate ceva mai evaziv. Am avut insa si o motivatie. Am dorit sa prezentam cititorilor, de la fata locului, ce face domnul primar joia si vinerea – pentru tot omul de rand zile de lucru – desi este platit de cei care l-au ales.

Poate parea o revolta banala sau suspecta, insa oamenii din sectorul 4 chiar au crezut ca dupa patru ani cu un Vasile Mihalache placid si fara solutii la problemele lor nu se vor alege cu un primar arogant si petrecaret, care numai de primarie nu-si vede el in timpul saptamanii.

De la Murighiol la canalul Dunavat

Relatam in numarul trecut ca am incercat sa dam toata ziua de joi de Adrian Inimaroiu la primarie, noi stiind ca la vremea respectiva omul se afla in alta parte, insa neputand sa dezvaluim locul pana ce nu l-am fi ajuns si noi din urma spre a va prezenta un calup de poze interesante. Sigur ca angajatii Primariei Sector 4 au mintit cu gratie, oferindu-ne o multime de explicatii si locatii unde s-ar afla seful lor. Ei bine, vineri l-am gasit pe domnul Adrian Inimaroiu cu trei domnisoare si alti doi domni in Delta, pe bratul Dunavat. Era putin inainte de ora 12.00. Am reusit sa punem la punct o strategie pentru a-l localiza printre canale si stuf pe primar si pentru a-l aduce fix langa barca noastra. Pentru cine nu stie, de la Bucuresti pana la locul unde am lipit barca de barca de primarul Sectorului 4 sunt cel putin patru ore de mers cu masina si apoi cu salupa. Asa ca nu ne putem imagina ca primarul a lucrat cu noaptea in cap in primarie, si-a rezolvat treburile si a plecat la pescuit. De altfel, nici nu s-a intamplat asa. Cum am aflat? Masina cu care a venit Inimaroiu si cea a insotitorilor sai au fost vazute de paznicul Mircea Tudorel parcate tot timpul inca de joi la pranz la Murighiol. Asadar, nici joi nu s-a omorat prea tare cu munca. Ne-am intalnit pe canalul Dunavat, la aproximativ 80 de kilometri de Tulcea. Inimaroiu mergea la pescuit impreuna, asa cum am aratat, cu trei vesele fete si alti trei domni, dintre care unul era un localnic pe post de ghid. Venisera de joi. Mircea Tudorel, paznicul de la Murighiol, tocmai se pregatea sa noteze masinile din parcare pentru a fi taxate inca o zi in momentul in care l-am intrebat despre situatia celor doua bolide. El stia exact de cand erau parcate masinile acolo.

Se facea ca nu ne cunoaste

Salupa cu care si-a facut aparitia in tromba primarul sectorului 4 este una extrem de costisitoare. Pescarii din zona spun ca inchirierea ei costa intre 60-100 de euro/ora. Daca ar fi sa calculam plimbarile pe doua zile ale primarului cu salupa, probabil ca ele ar depasi cu foarte mult remuneratia de la primarie.

Memoria scurta sau emotia revederii l-au facut pe Adrian Inimaroiu sa nu ne mai recunoasca, desi in campania electorala era extrem de familiar cu ziaristii de la -Curentul-. Sigur ca aburii puterii i-au mai incetosat memoria. In orice caz, in momentul in care din boschetii de pe mal Inimaroiu a zarit aparatul foto, s-a intors brusc cu spatele la barca noastra si, asemenea unui copil mic, a refuzat sa auda chemarile noastre, ba dupa nume, ba dupa functie.

Minciuna cu delegare de competente

A vorbit totusi cu noi si ne-a marturisit ca a delegat competentele viceprimarului Radu Szilagy. O minciuna demontata chiar de viceprimar: -Nu stiu sa fi plecat din Bucuresti. Nu m-am vazut cu dansul personal. Daca ar fi plecat insa, de principiu as fi stiut, pentru ca ar fi trebuit sa-mi delege competente, or, acest lucru, nu s-a intamplat.- Asa ca, ce-am avut cu Adrian Inimaroiu? N-a facut nimic in cateva luni si in plus isi rade-n nas din salupa in legatura cu soarta sectorului pe care-l pastoreste. E arogant, plin de sine si din nefericire aceste lucruri nu s-au putut vedea in campanie. Acum si-a dat arama pe fata. Asa ca alte speculatii nu-si au rostul, mai ales ca in numerele viitoare veti afla si alte lucruri despre primarul -ecologist-.

Ideea ca daca e in opozitie un politician trebuie protejat cu orice chip este o prostie care a facut cariera in Romania. In orice caz, tupeul lui Inimaroiu a atins cota maxima cand l-a sunat pe directorul ziarului -Curentul- pentru a-l intreba daca ziaristii sai raspund la comenzile sale si daca n-ar putea cumva sa-i stapaneasca pe cei care s-au aflat vineri in Delta pozandu-l si intervievandu-l. Raspunsul il primeste iata, astazi, cu ocazia materialului de fata.


Mini interviu de balta

A depasit momentul de negare si s-a intors spre noi:

– Domnule Inimaroiu, ce faceti, sunteti in concediu?

– In week-end? ( n.r. – precizam, inca o data, era ora 11.45, iar pana la locul cu pricina ar fi facut cu masina, plecat din Bucuresti, aproximativ patru ore)

– Si la primarie mai e cineva?

– Sigur ca da.

– V-ati delegat cuiva competentele. E totusi vineri?

– Sigur, viceprimarului. (n.r. – inca o minciuna)

– V-am cautat la primariei ieri (n.r. – joi ), dar nu v-am gasit. Am sunat toata ziua, dar….

– Cand, ieri? A, ieri am fost cu o delegatie. Cea mai mare investitie din sectorul patru. A fost o delegatie deeeeee…. o delegatieeeee deeeee… polonezi. Asaaaaaa. Este cea mai mare investitie din sectorul 4. Este prima fabrica din Romania care va produce un anumit produs. Daca vreti putem discuta. Nu acuma… Sa vedem acum in cate ziare o sa apara asta.

– La noi sigur o sa apara. Mai ales ca nici nu ne mai tineti minte. In campanie comunicam mai des.

– A, nu e vorba despre asta. Au fost si niste directive… stiti…

– Si cu delta, cum e? Dati-ne si noua o declaratie despre delta.

– Da, deci vin in delta de peste 15 ani de zile, iubesc delta foarte tare, iubesc natura, imi place sa pescuiesc, asa, incerc sa ocrotesc delta, atat cat se poate si sunt un sustinator infocat al ecologistilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.