Acasă Politic PMP solicită eliminarea obligativității realizării analizei de risc la securitate fizică de...

PMP solicită eliminarea obligativității realizării analizei de risc la securitate fizică de către toți agenții economici

DISTRIBUIȚI

PMP solicită eliminarea obligativității realizării analizei de risc la securitate fizică de către toți agenții economici prin abrogarea HG nr. 301/2012 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Această hotărâre, intrată în vigoare de la 1 iulie 2018, obligă toate societățile comerciale înființate în baza Legii 31/1990 să realizeze o analiză de risc, amenda pentru lipsa acestui document fiind între 10.000 și 20.000 lei.

‘Din păcate, prevederile în vigoare la acest moment nu fac nicio diferențiere între societățile comerciale. Indiferent de natura capitalului social sau de numărul de angajați, legislația prevede aceleași amenzi colosale. În plus, societățile oricum sunt obligate să asigure paza bunurilor sau valorilor deținute cu orice titlu. În aceste condiții, elaborarea unei analize de risc este o sarcină administrativă suplimentară pentru mediul de afaceri și așa sufocat de reglementările care apar peste noapte și de valorile amenzilor pe care instituțiile de control le aplică. O astfel de evaluare va costa aproximativ 3.000 Euro, o sumă importantă pentru o firmă cu 2 angajați. Dacă nu-și va permite, amenda aplicată va fi și de 20.000 lei. Cum va supraviețui această firmă? De când PSD a intrat la guvernare, mediul de afaceri a avut cel mai mult de suferit. Nu există facilități reale pentru societăți, nu există o susținere din partea Guvernului, ci doar instabilitate fiscală’, a declarat deputatul Petru Movilă, vicepreședinte PMP.

Societățile înființate din 1990 au funcționat ani de zile fără analiza de risc la securitate fizică, acestea asigurându-și paza bunurilor proprii. Totodată, piața actuală nu oferă numărul necesar de evaluatori de risc la securitatea fizică, făcând imposibilă realizarea analizei pentru aproape 700 mii de persoane juridice.

‘Consider că este necesară abrogarea acestui HG care nu face altceva decât să pună presiune pe mediul de afaceri. În lipsa unei reacții din partea Guvernului cred că este cel puțin necesară introducerea unor criterii de diferențiere între societățile comerciale și clarificarea aspectelor care fac referire la profesia de evaluator de risc la securitate fizică’, a completat deputatul PMP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.