Home Politic PNL: PSD joacă la cacealma în problema votului prin corespondență

PNL: PSD joacă la cacealma în problema votului prin corespondență

DISTRIBUIŢI

Atitudinea PSD în cazul votului prin corespondență se poate plasa între cinism și nepăsare. Pesediștii conduși de Liviu Dragnea sunt cei care în obiectivul camerelor de filmat sunt cei mai buni prieteni ai românilor din diaspora, însă, în culisele politicii, când vine vorba de luat decizii în favoarea acestor cetățeni, PSD își urmărește propriile interese meschine, nedând doi bani pe respectarea drepturilor românilor.

La începutul acestei săptămâni, PSD se lăuda în plenul Parlamentului, dar și în fața opiniei publice, că va introduce cât mai curând în Legislativ un proiect privind votul prin corespondență, acuzându-ne, în mod ironic, pe noi cei din PNL, de tergiversare.

Lăsând la o parte ipocrizia specifică PSD-ului, care timp de 10 luni a tot blocat adoptarea votului prin corespondență, adevărata față a PSD abia acum iese la iveală, la nici câteva zile distanță de la asumarea publică a adoptării votului prin corespondență.

PSD, prin vocea acuzatoare a lui Valeriu Zgonea, își arată limitele în a realiza acest proiect. Nu putem spune dacă e vorba de incompetență sau indolență, însă un lucru e clar, acela că PSD caută țapi ispășitori pentru neputința lor. Mai nou, vinovați pentru că nu avem un vot prin corespondență sunt cei de la Autoritatea Electorală Permanentă. Potrivit logicii lui Valeriu Zgonea, toată lumea este de vină, numai PSD-ul este sfânt.

Socialiștii lui Liviu Dragnea au avut posibilitatea de a da românilor din diasporă șansa de a vota în condiții cât mai bune încă de anul trecut, însă, știind că nu au vreo șansă în ochii electoratului din străinătate au preferat să blocheze proiectul depus de PNL.

Noi, cei din PNL, ne-am ținut de cuvânt și am redactat un asemenea proiect. Chiar dacă PSD este atât de disperat în a nu lăsa oamenii să voteze, noi nu vom ceda, ci vom continua să milităm pentru votul prin corespondență până când acesta va fi adoptat. Sunt convins, totuși, că într-un final PSD va ceda și va aproba această lege, tocmai datorită presiunilor noastre, se arată într-un comunicat al Secretarului General al PNL, Marian Petrache.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.