Acasă Politic Pofta lui Ponta: Muresan in puscarie

Pofta lui Ponta: Muresan in puscarie

DISTRIBUIȚI


Iesit de la ultimele audieri de la PNA, Ioan Avram Muresan a declarat ca a fost denuntat de actualul sef al Corpului de Control al Guvernului si de Ilie Sarbu, actualul ministru al agriculturii. In replica, ieri, Victor Ponta declara, cu subinteles, pentru Mediafax, ca -toate celelalte persoane implicate in cazul Sunoil, mai putin Muresan, se afla in inchisoare-. La randul sau, ministrul Ilie Sarbu sustine ca nu are nimic personal cu Muresan, considerand insa ca toti cei care au incalcat legea -trebuie sa raspunda pentru faptele lor-. Replicile celor doi nu au facut insa nimic altceva decat sa-i ridice mingea la fileu lui Muresan ca sa acuze ca este victima unei razbunari politice.


Circuitul unei sesizari

Ponta a tinut sa precizeze ca sesizarea pe care a facut-o a fost urmare a unei note a Corpului de Control, care a verificat -foarte serios- acest caz.

Seful Corpului de Control al Guvernului a mai spus ca sesizarea sa a fost depusa la comisia de la Cotroceni, care a intocmit un raport trimis apoi la PNA. -In calitate de membru al acestei comisii, am votat raportul care a fost trimis la PNA-, a adaugat Ponta. -Din datele prezentate rezulta ca in fraudarea Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat a avut o implicare decisiva si domnul Ioan Avram Muresan, motiv pentru care propunem sesizarea Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie, considerand ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu si fals intelectual-, se arata in finalul notei de control.

Ilie Sarbu il scoate pe Muresan in afara realitatii

La randul sau, ministrul agriculturii, padurilor, apelor si mediului, Ilie Sarbu, a declarat ca nu are nimic personal cu Ioan Avram Muresan, dar considera ca toti cei care au incalcat legea -trebuie sa raspunda pentru faptele lor-. In ceea ce priveste afirmatia lui Ioan Muresan despre denunt, Ilie Sarbu spune ca nu face nimic altceva decat sa dovedeasca faptul ca -acesta se afla complet in afara realitatii-. El a precizat ca a facut sesizarea catre Parchet in calitate de ministru al agriculturii, si nu din postura de persoana fizica. -Acesta nu este singurul caz inaintat organelor de cercetare penala. Mai sunt si alte sesizari legate de privatizari si de sectorul silvic-, a spus Ilie Sarbu.

Muresan: -Voi fi trimis in judecata-

Replicile lui Ponta si ale lui Sarbu i-au venit ca o manusa lui Muresan, care a putut astfel sa -strige- din nou ca este o victima politica. -Afirmatiile celor doi lideri din PSD dovedesc ca este o actiune politica. In rapoartele pe care le-am vazut in timpul audierilor de la PNA, intr-unul din ele se mentioneaza ca acuzatiile pe care mi le aduce Corpul de Control al Guvernului nu se sustin-, spune Muresan. In ceea ce priveste solutia care se va da in acest dosar, Muresan este convins ca va fi trimis in judecata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.